Ciambella



Timp de preparare: 30 minute
Timp de coacere: 55 minute
Porţii: 6-8






Ingrediente:
- 250 gr făină
- 250 gr zahăr
- 130 ml ulei de măsline
- 130 ml apă
- 1 plic de praf de copt
- 3 ouă
- 3 linguriţe esentă de rom
- 1 linguriţă de cacao
- 1 linguriţă unt
- 10 gr zahăr pudră



Mod de preparare:
Pas 1: Se foloseşte mixerul şi amestecă bine ouăle.


Pas 2: Se adaugă zahărul şi se amestecă până se obţine o compoziţie spumoasă.

Pas 3: Se încorporează uleiul şi apa.


Pas 4: Se adaugă esenţa de rom. 
Pas 5: Este apoi rândul făinii. 
Pas 6: Se adaugă praful de copt. 
Pas 7: Se amestecă o linguriţă de cacao cu jumătate din compoziţia de ciambella. 
Pas 8: Se unge forma de copt cu unt. Apoi se tapetează cu făină.

Pas 9: Jumătatea albă de compoziţie se toarnă în formă.  
Pas 10: Apoi se toarnă pe deasupra compoziţia ce conţine cacao. 
Pas 11: Se pre-încălzeşte cuptorul la 165 grade Celsius. Forma cu ciambella se dă la cuptor: iniţial, 30 de minute la 165 grade Celsius; apoi încă 25 de minute la 180 grade Celsius. După ce s-a copt, forma se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească bine. 
Pas 12: Se răstoarnă forma şi se iată! Ciambellaaaa. 
Pas 13: Se pudrează cu zahăr pudră. 



Poftă bună!




Back to Top