Ingrediente: |
- 250 gr pişcoturi
- 500 ml mascarpone
- 4 ouă
- 2 linguriţe esenţă de migdale
- 4 linguri cafea
- 3 linguri de zahăr pudră
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 păhărel de lichior (cu migdale)
- cacao pentru pudrat pe deasupra
- un vârf de cuţit de sare
|
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră. Se foloseşte mixerul. |
|
Pas 2: Se adaugă gălbenuşurile. |
|
Pas 3: Se bat albuşurile spumă (cu un vârf de cuţit de sare) şi se încorporează uşor în crema de mascarpone (vă recomand să nu încorporaţi tot), cu o spatulă. Se poate lăsa crema chiar şi fără a încorpora albuşurile. |
|
Pas 4: Se prepară o cafea , se lasă la răcit şi se adaugă esenţa de migdale şi lichiorul. In această compoziţie se vor înmuia pişcoturile. |
|
Pas 5: Se aşează un rând de pişcoturi (cufundate pentru o secundă în compoziţia de cafea), un rând de cremă (1/2). Apoi al doilea rând de pişcoturi şi restul de cremă. |
|
Pas 6: Se pudrează cu un strat fin şi uniform de cacao. Se dă la rece pentru minim 4 ore. |
|
Poftă bună! |