Ingrediente: |
- 250 gr pişcoturi
- 500 ml mascarpone
- 4 ouă
- 2 linguriţe esenţă de migdale
- 4 linguri cafea
- 3 linguri de zahăr pudră
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 păhărel de lichior (cu migdale)
- cacao pentru pudrat pe deasupra
- un vârf de cuţit de sare
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW6I_JiNxiSbDWAWPRw2a7OAJS1ENiy1BmeH4ayVat5HDrrqNhwm4lpPo7qEKHjx4sXsZANsc643VYsdnGV4dTngJM07xLs0FChE_70l1sSO_831vvBz9d-jP_8-BXtL4g7xqnXDxy1Ek/s200/P1050447.JPG) |
Mod de preparare: |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE5PQAkiHuQH7BNN4mlQIRugWqWjJJDGAalPW0Tpk2rtF8tiCUVO7S5uy4e_xMxFkcfKwtFW9EORCPEyTNt0ch1_9df7P2fLQtla-54aSnsQrvd3B2fFCkArExbOYsf935s3-HeD_UdH8/s200/P1050448.JPG) |
Pas 1: Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră. Se foloseşte mixerul. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPkm1YlBnys77ESBo8diXW3d-rhfrKAo4Y3ddT1vd6L15-vKrw0embECcq0IYApN6VC3j7q34wp32SUehFnA7265tk_Bw6RWJvrs18A5YYqVHuTG_BzAKev1wQO7vRZ40kLotWwZnvsQw/s200/P1050451.JPG) |
Pas 2: Se adaugă gălbenuşurile. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvEmE81_gyrzJoM1iNREDXEBb5CGFNoP_jAuuS1fTWjUf_hud6HyXvd980BdNUqErVLAmCneTqm0_p4cCwEMoqyUm5h0dZPmON1WGCVen5n0R_RUyZ7EMiDzNptNrKx78ICImRcpMCJCk/s200/P1050456.JPG) |
Pas 3: Se bat albuşurile spumă (cu un vârf de cuţit de sare) şi se încorporează uşor în crema de mascarpone (vă recomand să nu încorporaţi tot), cu o spatulă. Se poate lăsa crema chiar şi fără a încorpora albuşurile. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2-hvCPMNAsxg-Q1QBLzqzhgmshWZOuqhwb6u-JhSht2_HkRawDEWHMoS8CH-WleWKf5Y2L6Q1IIGrBQ_t-ZI5gBXEbJj5-t1CoaMYlUcCLVRLwxTGDpxbm58RSXFTeApIjTe_aFJXYzA/s200/P1050483.JPG) |
Pas 4: Se prepară o cafea , se lasă la răcit şi se adaugă esenţa de migdale şi lichiorul. In această compoziţie se vor înmuia pişcoturile. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpsilQg_Vfxf7gBJmsqbBhRbizsIzPsSiea6j-4gpfrwhHmw7GmYrdp18bDJKJF5t5TYIrs-SDXK0SwqvGV55Pp8BCWmDCTlibpAfOOkP8-oka1OGpLW_dMjZAMZV57nnb50-5UV0a0bA/s200/P1050490.JPG) |
Pas 5: Se aşează un rând de pişcoturi (cufundate pentru o secundă în compoziţia de cafea), un rând de cremă (1/2). Apoi al doilea rând de pişcoturi şi restul de cremă. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3gMkaueGNdM6RpSXmiB0IjlsEa8vo0fcthunax7Q7t1Ftw9AuRXMlAMDodWHsYlIM5z5AdvBqCOKpFy5ycCwzX5KphSvf5rKf9R32f2xlj6apLU9SAjzdfPwWd-IEVCIakFD58icYNIc/s200/P1050494.JPG) |
Pas 6: Se pudrează cu un strat fin şi uniform de cacao. Se dă la rece pentru minim 4 ore. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBzoT3E0x9lL5tGhztiy_cjC9Of10-Hsd4pwrCHVQvKPK_lbZiiedhY1DynUGHx2LnUMH-rNW_mAYs0R5-NnISI1ictEcYcCbZh1o7T84HvXpbjHwexckPBAXxNlsB_ci8EILB0TqyhEQ/s200/P1050514.JPG) |
Poftă bună! |