Supa crema de praz


Aceasta supa este una din preferatele mele. E racoritoare si merge de minune in zilele calduroase de vara, consumata la temperatura camerei sau chiar direct de la frigider.
 

Timp de preparare: 1h

Porţii: 6











Ingrediente:

- 4 fire de praz
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 5 linguri de smântână
- 50 gr de unt
- 3 fire de frunze de ţelină/apio
- sare
- piper alb



Mod de preparare:



Pas 1: Se taie rondele prazul şi se căleşte în unt.









Pas 2: Se adaugă ceapa tăiată mărunt. Se călesc aproximativ 2 minute.







Pas 3: Se adaugă apoi ţelina/apio, păstarnacul şi morcovul tăiat cubuleţe.







Pas 4: Se condimentează cu sare, piper alb şi se adaugă apă, până se acoperă legumele. Se fierb toate până scade apa, aproximativ 40 de minute.







Pas 5: Se pasează cu blenderul vertical şi se adaugă apă (până are o consistentă lichidă) şi smântâna.









Poftă bună!
Back to Top