Creier pane



Creierul pane de porc sau de vită, este o mâncare cu carne delicioasă ce poate fi servită ca aperitiv.

25 minute
6 portii





Ingrediente:
- 500 gr creier de porc
- 1 ou
- 6 linguri de pesmet
- 6 linguri de făină
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă piper alb
- ulei

Mod de preparare:
Pas 1: Se pune la fiert creierul. Se adaugă apa (cât să acopere creierul) şi o linguriţă de sare. Se fierbe aproximativ 20 de minute.
Se înlătură din când în când, spuma ce se formează pe deasupra, cu o spumieră.
Pas 2: Se amestecă o linguriţă de sare şi una de piper cu pesmetul.
Pas 3: Creierul fiert se scurge de apă şi se lasă un pic la răcit. Se manevrează cu grijă, pentru că e foarte fragil. Apoi fiecare bucăţică se dă pe rând prin: făină, ou bătut şi pesmet (exact în această ordine).
Pas 4: Se prăjesc în ulei încins, aproximativ 1 minut, până prind o crustă maronie.
Pas 5: Se îndepărtează excesul de ulei, punând bucăţelele de creier pane pe şervete de hârtie.
Se servesc alături cu lămâie sau cu o salata cu dressing Guacamole.
Poftă bună!
Back to Top