Creierul pane de porc sau de vită, este o mâncare cu carne delicioasă ce poate fi servită ca aperitiv. | |
25 minute
| |
6 portii
|
Ingrediente: | |
- 500 gr creier de porc - 1 ou - 6 linguri de pesmet - 6 linguri de făină - 2 linguriţe sare - 1 linguriţă piper alb - ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se pune la fiert creierul. Se adaugă apa (cât să acopere creierul) şi o linguriţă de sare. Se fierbe aproximativ 20 de minute. Se înlătură din când în când, spuma ce se formează pe deasupra, cu o spumieră. | |
Pas 2: Se amestecă o linguriţă de sare şi una de piper cu pesmetul. | |
Pas 3: Creierul fiert se scurge de apă şi se lasă un pic la răcit. Se manevrează cu grijă, pentru că e foarte fragil. Apoi fiecare bucăţică se dă pe rând prin: făină, ou bătut şi pesmet (exact în această ordine). | |
Pas 4: Se prăjesc în ulei încins, aproximativ 1 minut, până prind o crustă maronie. | |
Pas 5: Se îndepărtează excesul de ulei, punând bucăţelele de creier pane pe şervete de hârtie. | |
Se servesc alături cu lămâie sau cu o salata cu dressing Guacamole. | |
Poftă bună! |