Ingrediente:
|
- 500 ml smântână dulce
- 4 ouă
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură de zahăr brun
- un vârf de cuţit de sare
|
|
Mod de preparare:
|
|
Pas 1: Se amestecă smântâna cu 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de esenţă de vanilie. Se amestecă uşor până se dizolvă zahărul. Nu trebuie să dea în clocot. Când s-a dizolvat zahărul, se dă de pe foc. |
|
Pas 2: Se foloseşte mixerul şi se amestecă gălbenuşurile de ou cu 2 linguri de zahăr. |
|
Pas 3: Se adaugă apoi o lingură de esenţă de vanilie şi un vârf de cuţit de sare. |
|
Pas 4: Compoziţia de smântână (pas 1) se încorporează uşor cu o spatulă în gălbenuşurile cu zahăr. |
|
Compoziţia rezultată are o consistenţa fină. |
|
Pas 5: Se toarnă în vase rezistente la cald şi apoi acestea se aşează într-o tavă cu apă. |
|
Daţi tava la cuptor pentru 50-55 de minute, la 130 grade Celsius.
După ce aţi scos bolurile de la cuptor, se presară zahăr brun (care se arde cu o torţă de ars). Apoi se dau la răcit pentru minim 4 ore.
Poftă bună! |