Creme brulee

Timp de preparare: 1h (din care 50 minute la cuptor)
Porţii: 6





Ingrediente:
- 500 ml smântână dulce
- 4 ouă
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură de zahăr brun
- un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă smântâna cu   2 linguri de zahăr şi 1 lingură de esenţă de vanilie. Se amestecă uşor până se dizolvă zahărul. Nu trebuie să dea în clocot.  Când s-a dizolvat zahărul, se dă de pe foc.
Pas 2: Se foloseşte mixerul şi se amestecă gălbenuşurile de ou cu 2 linguri de zahăr.
Pas 3: Se adaugă apoi o lingură de esenţă de vanilie şi un vârf de cuţit de sare.
Pas 4: Compoziţia de smântână (pas 1) se încorporează uşor cu o spatulă în gălbenuşurile cu zahăr.
Compoziţia rezultată are o consistenţa fină.
Pas 5: Se toarnă în vase rezistente la cald şi apoi acestea se aşează într-o tavă cu apă.
Daţi tava la cuptor pentru 50-55 de minute, la 130 grade Celsius.

După ce aţi scos bolurile de la cuptor, se presară zahăr brun (care se arde cu o torţă de ars). Apoi se dau la răcit pentru minim 4 ore.

Poftă bună!
Back to Top