Ingrediente:
|
- 500 ml smântână dulce
- 4 ouă
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură de zahăr brun
- un vârf de cuţit de sare
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0N2NNlbNh0Wg4lkaiTshAnhNod1niItJ79g9iAQvp6AVg6uQZecQr3aH1Y6VY1V7UPd2PcQL9Ps0iQWsvqKOcojGIBshMZhA2V1j4527MrcLgFV3SaoL3_QJX62U3T84kIdGC3ppzmAg/s200/P1050332.JPG) |
Mod de preparare:
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIOzbxEL0pMAPippNG9gmz9cep0fCCqbVjdwulbnurfGYCdvEADCasdY_tlEzKIa2nmC2Yq7xGXPprxPPB69uG6Sw1UZRiCvR18t78V2P-0JZmh32pYLy0O_knMURDoMugCUs1u3_EwRg/s200/P1050334.JPG) |
Pas 1: Se amestecă smântâna cu 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de esenţă de vanilie. Se amestecă uşor până se dizolvă zahărul. Nu trebuie să dea în clocot. Când s-a dizolvat zahărul, se dă de pe foc. |
|
Pas 2: Se foloseşte mixerul şi se amestecă gălbenuşurile de ou cu 2 linguri de zahăr. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjepckhiV4Cf6-7XYFyRHLxA_d-4PBR6lYHORkrquCQw2IvU_o-sdiu8Lhs-ikP-7-TJSnLNZo4SyX2HUcB60srRQcu282jOKDLMlxNXx-7qDZWkByzwbJGHBG7SaKLzjMoELqk2e1vFa4/s200/P1050343.JPG) |
Pas 3: Se adaugă apoi o lingură de esenţă de vanilie şi un vârf de cuţit de sare. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSGraK8JrsJgaO08nFBkpmtpHupe2G9KctGF0TuaqFCBhbmPu6DYsEQBFJb1yzXyhR9ZEy3g830RySNsKwXT3FBwyK_DWpNR7pOlBH8eQ-pE7q9ZZJhf_Vbe2JQuaVl_4bxh35OrFB440/s200/P1050342.JPG) |
Pas 4: Compoziţia de smântână (pas 1) se încorporează uşor cu o spatulă în gălbenuşurile cu zahăr. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFbZ76sQQ2s4Vyu2vD9Tww_YidBTK8bX0GRIehzpnAOoUWTDgpvGly3KeCqtalbdbYHxvgCdOYYe8iEMgS0A_cxPM9Td9KG9rVBhcghDoMtJP0WLeL8H8UAF_DofE9yo6gWFwHVje3zj0/s200/P1050344.JPG) |
Compoziţia rezultată are o consistenţa fină. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnWAyZIGkfca-v6bUhunTcxGYpw4IgOvqzLtqNz_z579fH11yOu7Bxkug5B-p4JcUd0j3GAa_GwtIgt8x5qxSLj_0tQxFu3WUVk52LyFC9AvKDsv4aBpnsbq-KDVQ8kaCeZgHqjbjdMyc/s200/P1050345.JPG) |
Pas 5: Se toarnă în vase rezistente la cald şi apoi acestea se aşează într-o tavă cu apă. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0DRhc680nv8N9Yv0NWu9zzqFYa_C0hf4hZRSuV9w8vRtoZaQMktCYiZTAjw5245-FZNqL1v24DSafB_2wxheQ7jR6rw-CBPW2NYQ2k5PfrdblvIDEbETaO4CivDNdVcOqYkmGglu_G5I/s200/P1050353.JPG) |
Daţi tava la cuptor pentru 50-55 de minute, la 130 grade Celsius.
După ce aţi scos bolurile de la cuptor, se presară zahăr brun (care se arde cu o torţă de ars). Apoi se dau la răcit pentru minim 4 ore.
Poftă bună! |