Pui cu parmezan si oregano




Timp de preparare: 20 minute

Porţii: 2




Ingrediente:


- 100 ml parmezan
- 1 piept de pui mare (400gr)
- 1/2 ardei gras roşu
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe pastă de tomate
- 1 lingură oregano
- 1 linguriţă de cimbru
- 1/2 linguriţă de piper alb
- 2 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- avocado

Mod de preparare:


Pas 1: Se taie pieptul de pui în jumătate şi apoi fiecare jumătate se desface pe mijloc (ca un portofel). Se bate cu ciocanul de şniţele.




 


Pas 2: Se presară parmezan, coajă de lămâie,  cimbru şi oregano.








Pas 3: Se repun jumătăţile una peste alta şi iar se bat cu ciocanul până au o grosime uniformă. Se condimentează cu piper alb şi oregano.






Pas 4: Se toarnă 4 linguri de uleiul de măsline într-o tigaie şi se aromatizează cu usturoiul tăiat felii. 




Pas 5: Când uleiul sfârâie, se aşează cu grijă puiul cu parmezan şi oregano. Se prăjeşte la foc tare 1 minut pe fiecare parte şi apoi încă 3-4 minute la foc mic. De fiecare dată când se întoarce puiul, se stropeşte cu zeamă de lămâie (intensifică aromele).

 




Pas 6: Se prepară sosul de tomate: 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe pastă de tomate, 4 linguri de apă, piper şi puţin cimbru.


Pas 7: Se aşează puiul pe farfurie. Imediat, se presară peste el o linguriţă de parmezan.  Apoi se adaugă sosul de tomate.



Se serveste cu salată de avocado cu ardei roşu (peste care se toarnă puţin ulei de măsline şi oregano).

Poftă bună!
Back to Top