Timp de preparare: 20 minute
Porţii: 2
Ingrediente:
- 100 ml parmezan
- 1 piept de pui mare (400gr)
- 1/2 ardei gras roşu
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe pastă de tomate
- 1 lingură oregano
- 1 linguriţă de cimbru
- 1/2 linguriţă de piper alb
- 2 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- avocado
Mod de preparare:
Pas 1: Se taie pieptul de pui în jumătate şi apoi fiecare jumătate se desface pe mijloc (ca un portofel). Se bate cu ciocanul de şniţele.
Pas 2: Se presară parmezan, coajă de lămâie, cimbru şi oregano.
Pas 3: Se repun jumătăţile una peste alta şi iar se bat cu ciocanul până au o grosime uniformă. Se condimentează cu piper alb şi oregano.
Pas 4: Se toarnă 4 linguri de uleiul de măsline într-o tigaie şi se aromatizează cu usturoiul tăiat felii.
Pas 5: Când uleiul sfârâie, se aşează cu grijă puiul cu parmezan şi oregano. Se prăjeşte la foc tare 1 minut pe fiecare parte şi apoi încă 3-4 minute la foc mic. De fiecare dată când se întoarce puiul, se stropeşte cu zeamă de lămâie (intensifică aromele).
Pas 6: Se prepară sosul de tomate: 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe pastă de tomate, 4 linguri de apă, piper şi puţin cimbru.
Pas 7: Se aşează puiul pe farfurie. Imediat, se presară peste el o linguriţă de parmezan. Apoi se adaugă sosul de tomate.
Se serveste cu salată de avocado cu ardei roşu (peste care se toarnă puţin ulei de măsline şi oregano).
Poftă bună!