Cine nu iubeşte bomboanele Raffaello? Reţeta este una foarte simplă şi rapidă, mai ales dacă se foloseşte mixer-ul. Sunt delicioase fie că se umplu cu alune de pădure, migdale, alune sau chiar cu napolitane sfărâmate. | |
Timp de preparare: 25 minute | |
Porţii: 10 |
Ingrediente: | |
- 200 gr unt de cocos - 100 gr fulgi cocos - 180 gr zahăr pudră - 60 gr lapte praf - 3 linguri smântână - alune |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se foloseşte mixerul şi se omogenizează untul de cocos. | |
Pas 2: Se încorporează zahărul pudră. | |
Pas 3: Se adaugă 2 linguri de smântână ... | |
Pas 4: ... şi laptele praf. | |
Pas 5: Apoi se adaugă o parte din fulgii de cocos. O altă parte se păstrează pentru a rostogoli bomboanele la final. Se mai adaugă o lingură de smântână şi se omogenizează bine cu spatula. Compoziţia se dă la rece pentru 1 oră. | |
Pas 6: Se modelează bomboanele (se adaugă şi o alună în mijloc) şi se rostogolesc prin fulgi de cocos. | |
Se dau la rece pentru 10-20 de minute şi apoi sunt gata de servire. | |
Poftă bună! |