Tort de ciocolata





Cine vrea să pregătească un tort de ciocolată, fie pentru o masă festivă, o aniversare sau fără o ocazie specială, trebuie să se înarmeze cu muuultă răbdare ... După aproximativ 3 ore, tortu-i gata. :)
Se serveşte rece.

Timp de preparare: 3 h
Porţii: 10





Ingrediente:
Blat de cacao:
- 7 ouă
- 150 gr făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 190 gr zahăr
- 70 gr cacao
- 2 linguriţe esenţă de rom

Sirop:
- 50 gr zahăr
- 120 ml apă
- 1/2 linguriţă granule de nes
- 1 lingură cappucino
- 2 linguri cremă de whisky

Cremă de ciocolată:
- 350 gr ciocolată
- 100 gr smântână
- 100 gr unt
- 4.5 dl smântână pentru frişcă

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă făina cu praful de copt şi cacao. Pentru omogenizare, le-am strecurat apoi, printr-o sită de inox.
Pas 2: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. 
Pas 3: Albuşurile se bat spumă cu cealaltă jumătate de zahăr şi un pic de sare.
Pas 4: Se amestecă cele două compoziţii obţinute anterior şi se începe adăugarea făinii cu cacao, puţin câte puţin. Se amestecă uşor, de jos în sus.
Pas 5: Se adaugă esenţă de rom.
Pas 6: Compoziţia pentru blat se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor la 170 grade celsius, pentru 20 de minute (sau până trece testul "scobitorii").
Pas 7: Se foloseşte metoda la bain-marie şi se topeşte ciocolata.
Pas 8: Apoi se dă de-o parte şi se adaugă smântâna. 
Pas 9: Compoziţia de unt (mixat bine) se adaugă peste ciocolata cu smântână.
Pas 10: Se încorporeaza şi frişca iar crema astfel obţinută (crema să fie rece) se lasă în asteptare până când se va face asamblarea tortului.
Pas 11: Se pregăteşte un sirop din apă, zahăr, granule de nes, cappucino şi cremă de whisky.
Pas 12: Se taie blatul în 3 părti. Aici am avut ceva dureri de cap pentru că aveam un cuţit care nu acoperea decât jumătate din blat. Indicat e să se folosească un cuţit lung şi subţire.
Pas 13: Se însiropează fiecare felie de blat şi se adaugă crema de ciocolată. Se continuă procedeul până la ultimul strat de blat.
Pas 14: Apoi se aplică şi ultima parte din crema de ciocolată şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider pentru minim 3 ore.

Se serveşte rece, la sfârşitul mesei festive . :o)

Poftă bună!
Back to Top