Plăcinta cu mere şi scorţişoară rămane una din preferatele mele. Compoziţia de mere rase cu scorţişoară, îmbrăcată într-un blat pufos este minunată. Se poate servi ca desert atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 60 minute |
Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
- 1 kg mere - 200 gr unt - 3 ouă - 200 gr zahăr - 400 gr făină - 100 ml lapte - 2 linguriţe esenţă de rom - 1 lingură zahăr vanilat - 1 linguriţă praf de copt - 1 linguriţă scorţişoară - sare |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul. | |
Pas 2: Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de rom. | |
Pas 3: Galbenuşurile se încorporează şi ele în crema de unt astfel obţinută. | |
Pas 4: Se adaugă laptele. | |
Pas 5: Făina şi praful de copt se amestecă într-un bol separat şi apoi se adaugă puţin câte puţin peste compoziţia de plăcintă. | |
Pas 6: Merele se spală, se curăţă de coajă, se rad pe răzătoarea mare şi se dau la călit cu scorţişoara şi 2 linguri de zahăr. | |
Pas 7: Se împarte compoziţia de blat în 2 părţi egale. Se aşează o jumătate într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. | |
Pas 8: Se aşează merele călite (scurse de zeamă şi răcite) şi apoi un nou strat de aluat. Se dă la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute sau până trece testul "scobitorii". | |
Plăcinta se pudrează cu zahăr vanilat şi se serveşte rece. | |
Poftă bună! |