Reţeta ciocolatei albe este foarte simplă. Procedeul e similar cu cel de la reţeta ciocolatei de casă. Singura excepţie este că nu se foloseşte cacao şi se adaugă merişoare deshidratate şi nuci prăjite în compoziţie. | |
| Timp de preparare: 10 minute | |
| Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
| - 200 gr lapte praf - 200 gr zahăr - 70 ml apă - 2 linguriţe esenţă de rom - 50 gr unt - sare - merişoare deshidratate - nuci |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se pregăteşte (într-o oala/tigaie) un sirop din zahăr şi apă. | |
| Pas 2: Se stinge focul şi se adaugă untul. Se lasă până se topeşte şi se amestecă uşor cu siropul de zahăr. | |
| Pas 3: Se aşează laptele praf într-un bol încăpător. Peste laptele praf se adaugă puţină sare, esenţă de rom şi siropul de zahăr. | |
| Pas 4: Se amestecă bine şi se adaugă merişoarele deshidratate. | |
| Pas 5: Nucile se prăjesc puţin şi apoi se adaugă şi ele în ciocolata albă. | |
| Pas 6: Se toarnă într-o formă tapetată cu folie de plastic. | |
| Pas 7: Se dă la frigider pentru 2-3 ore. | |
| Se serveşte dimineaţa, la o cafea sau oricând în timpul zilei. :o) | |
| Poftă bună! | |









