Ciocolata alba cu merisoare si nuci


Reţeta ciocolatei albe este foarte simplă. Procedeul e similar cu cel de la reţeta ciocolatei de casă. Singura excepţie este că nu se foloseşte cacao şi se adaugă merişoare deshidratate şi nuci prăjite în compoziţie.

Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 6




Ingrediente:
- 200 gr lapte praf
- 200 gr zahăr
- 70 ml apă
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 50 gr unt
- sare
- merişoare deshidratate
- nuci

Mod de preparare:
Pas 1: Se pregăteşte (într-o oala/tigaie) un sirop din zahăr şi apă.

Pas 2: Se stinge focul şi se adaugă untul. Se lasă până se topeşte şi se amestecă uşor cu siropul de zahăr. 
Pas 3: Se aşează laptele praf  într-un bol încăpător. Peste laptele praf se adaugă puţină sare, esenţă de rom şi siropul de zahăr.
Pas 4: Se amestecă bine şi  se adaugă merişoarele deshidratate. 
Pas 5: Nucile se prăjesc puţin şi apoi se adaugă şi  ele în ciocolata albă.
Pas 6: Se toarnă într-o formă tapetată cu folie de plastic.
Pas 7: Se dă la frigider pentru 2-3 ore. 
Se serveşte dimineaţa, la o cafea sau oricând în timpul zilei. :o)

Poftă bună!
Back to Top