Ardei umpluti cu ciuperci



Reţeta ardeilor umpluti cu ciuperci nu diferă prea mult de cea a sarmalelor cu ciuperci. Am optat pentru varianta aceasta de post şi i-am servit cu mare plăcere.
Se pot consuma ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

4 ore
8 portii





Ingrediente:
- 700gr ciuperci
- 3 cepe mari
- 8 ardei graşi
- 4 linguri de roşii în bulion
- o ceaşcă de orez
- cimbru
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu 2-3 linguri de ulei. Se condimentează cu sare şi piper alb.
Pas 2: Se adaugă 3-4 linguri de roşii în bulion şi orezul. Se lasă să fiarbă împreună 4-5 minute.
Pas 3: Se taie mărunt ciupercile şi se dau la călit cu o lingură de ulei şi un praf de sare.

Pas 4: Se adaugă ciupercile călite peste compoziţia de ceapă. 
Pas 5: Se adaugă cimbru.
Pas 6: Se curata ardeii de cotor si se păstreaza capacul.
Pas 7: Se umplu ardeii cu această compoziţie de ciuperci. Se adaugă 2 pahare de apă şi suc de roşii. Se dau la cuptor pentru 2 ore, la foc mediu.
Se servesc calzi. Se poate adaugă smântână.

Poftă bună!
Back to Top