Reţeta ardeilor umpluti cu ciuperci nu diferă prea mult de cea a sarmalelor cu ciuperci. Am optat pentru varianta aceasta de post şi i-am servit cu mare plăcere. Se pot consuma ca fel principal atât la prânz cât şi seara. | |
4 ore
| |
8 portii
|
Ingrediente: | |
- 700gr ciuperci - 3 cepe mari - 8 ardei graşi - 4 linguri de roşii în bulion - o ceaşcă de orez - cimbru - 4 linguri de ulei - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu 2-3 linguri de ulei. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 2: Se adaugă 3-4 linguri de roşii în bulion şi orezul. Se lasă să fiarbă împreună 4-5 minute. | |
Pas 3: Se taie mărunt ciupercile şi se dau la călit cu o lingură de ulei şi un praf de sare. | |
Pas 4: Se adaugă ciupercile călite peste compoziţia de ceapă. | |
Pas 5: Se adaugă cimbru. | |
Pas 6: Se curata ardeii de cotor si se păstreaza capacul. | |
Pas 7: Se umplu ardeii cu această compoziţie de ciuperci. Se adaugă 2 pahare de apă şi suc de roşii. Se dau la cuptor pentru 2 ore, la foc mediu. | |
Se servesc calzi. Se poate adaugă smântână. | |
Poftă bună! |