|
Inspirată fiind de reţeta de turtă dulce nu mi-a venit greu să o adaptez puţin astfel că am obţinut aceşti biscuiţi delicioşi. Se pot servi atât alături de un pahar de lapte cald. |
Timp de preparare: 30 minute (plus 2h aşteptare) | |
Porţii: 10 |
Ingrediente: | |
- 700gr făină - 200gr zahăr brun - 100ml miere - 100ml iaurt - 100gr unt - 1 ou - 1 lingură bicarbonat de sodiu - 1/2 linguriţă scorţişoară - 1/4 linguriţă cardamon praf - 1/4 linguriţă cuişoare praf - 1/4 linguriţă nucşoară - coajă de portocală - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se amestecă bine făina, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara, praful de cuişoare, cardamon, nucşoara şi un praf de sare. | |
Pas 2: Se foloseşte un al doilea bol pentru a amesteca (cu mixerul) zahărul brun, iaurtul, oul, mierea, untul şi coaja de portocală. | |
Pas 3: Compoziţia de făină (de la pasul 1) se adauga peste cea de zahăr, miere şi unt (de la pasul 2). La început se poate folosi mixerul dar mai apoi trebuie luat la frământat cu mâna, până s-a încorporat toată făina. Apoi se dă la frigider pentru 2 ore. | |
Pas 4: Compoziţia se întinde cu sucitorul, pe masa de lucru (tapetată în prealabil cu făină). Se folosesc orice forme de inox pentru a crea modelele dorite de biscuiţi. | |
Pas 5: Se aşează formele de biscuiţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 6 minute, la 180 grade Celsius. | |
Se servesc reci. (In imagine sunt cam jumătate din câţi biscuiţi pot ieşi din această compoziţie.) | |
Poftă bună! |