Ciorba de legume poate cunoaşte diferite forme. Fiecare poate adăuga, după preferinţă o cantitate mai mare sau mai mică dintr-o anumită legumă preferată. Eu azi, am ales să o acresc cu zeamă de lămâie şi să îi adaug "zdrenţe" de ou, pentru a o face mai "bogată". |
Timp de preparare: 60 minute |
Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
- 1 ceapa alba - 1/2 fir de praz - 2 păstârnac - 2 morcov - 1/4 ţelină - 1/4 ardei galben - 1 cartof - 1 roşie - 4-5 linguri suc de roşii - 1 ou - 1 lămâie - 3-4 linguri de ulei - mărar - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi prazul şi se călesc în 3-4 linguri de ulei. | |
Pas 2: Se taie mărunt toate legumele (morcovii, păstârnacul, ardeiul galben, ţelina şi cartoful). | |
Pas 3: Se adaugă peste ceapa călită şi apoi se adaugă 5 pahare de apă. | |
Pas 4: Se condimentează cu sare, piper alb şi mărar verde. | |
Pas 5: Spre final se adaugă roşia tăiată mărunt şi 5-6 linguri suc de roşii. | |
Pas 6: Oul se bate cu o furculiţă şi se adaugă amestecându-se rapid în ciorbă. Astfel se crează "zdrenţele" de ou. | |
Pas 7: Se drege de sare şi se adaugă zeama de la o lămâie. | |
Se serveşte caldă. | |
Poftă bună! |