Ciorba de legume cu ou




Ciorba de legume poate cunoaşte diferite forme. Fiecare poate adăuga, după preferinţă o cantitate mai mare sau mai mică dintr-o anumită legumă preferată. Eu azi, am ales să o acresc cu zeamă de lămâie şi să îi adaug "zdrenţe" de ou, pentru a o face mai "bogată".

Timp de preparare: 60 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 1 ceapa alba
- 1/2 fir de praz
- 2 păstârnac
- 2 morcov
- 1/4 ţelină
- 1/4 ardei galben
- 1 cartof
- 1 roşie
- 4-5 linguri suc de roşii
- 1 ou
- 1 lămâie
- 3-4 linguri de ulei
- mărar
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi prazul şi se călesc în 3-4 linguri de ulei.

Pas 2: Se taie mărunt toate legumele (morcovii, păstârnacul, ardeiul galben, ţelina şi cartoful).
Pas 3: Se adaugă peste ceapa călită şi apoi se adaugă 5 pahare de apă.

Pas 4: Se condimentează cu sare, piper alb şi mărar verde.
Pas 5: Spre final se adaugă roşia tăiată mărunt şi 5-6 linguri suc de roşii.
Pas 6: Oul se bate cu o furculiţă şi se adaugă amestecându-se rapid în ciorbă. Astfel se crează "zdrenţele" de ou.
Pas 7: Se drege de sare şi se adaugă zeama de la o lămâie.
Se serveşte caldă.

Poftă bună!
Back to Top