Chiftelute marocane cu morcovi la cuptor



Colega mea Sara mi-a recomandat acest fel de mancare marocana si n-a facut rau deloc. Gustoase, satioase, "dar cam putine" dupa spusele lui Lorin. :)
Iata ce simplu se prepara!

40 minute
2 portii




Ingrediente:
- 250 gr carne de vita
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- patrunjel
- 2 linguri stafide
- 5 linguri de smantana
- 1 catel usturoi
- 1/2 lingurita garam masala
- 2 linguri de ulei
- 1/4 lingurita piper
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Am taiat morcovii bastonase, ceapa si patrunjelul marunt si am adaugat 4 linguri de apa calda peste stafide.
Pas 2: Am uns batonasele de morcovi cu ulei si apoi le-am condimentat cu sare si piper.
Pas 3: Le-am asezat pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru 10 minute, la 250 grade Celsius.

Pas 4: Se pregatesc chiftelutele: se amesteca ceapa, carnea, patrunjelul si stafidele.
Pas 5: Se adauga garam masala, sare, piper si 2 linguri de smantana.
Pas 6: Se scoate tava din cuptor si se aseaza si chiftelutele. Se da iar la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade Celsius.
Se pregateste un sos de smantana cu usturoi si se serveste cu chiftelutele marocane si morcovi la cuptor.

Poftă bună!

Back to Top