| Colega mea Sara mi-a recomandat acest fel de mancare marocana si n-a facut rau deloc. Gustoase, satioase, "dar cam putine" dupa spusele lui Lorin. :) Iata ce simplu se prepara! | |
40 minute
| |
2 portii
| |
Ingrediente: | |
| - 250 gr carne de vita - 2 morcovi - 1 ceapa - patrunjel - 2 linguri stafide - 5 linguri de smantana - 1 catel usturoi - 1/2 lingurita garam masala - 2 linguri de ulei - 1/4 lingurita piper - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Am taiat morcovii bastonase, ceapa si patrunjelul marunt si am adaugat 4 linguri de apa calda peste stafide. | |
| Pas 2: Am uns batonasele de morcovi cu ulei si apoi le-am condimentat cu sare si piper. | |
| Pas 3: Le-am asezat pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru 10 minute, la 250 grade Celsius. | |
| Pas 4: Se pregatesc chiftelutele: se amesteca ceapa, carnea, patrunjelul si stafidele. | |
| Pas 5: Se adauga garam masala, sare, piper si 2 linguri de smantana. | |
| Pas 6: Se scoate tava din cuptor si se aseaza si chiftelutele. Se da iar la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade Celsius. | |
| Se pregateste un sos de smantana cu usturoi si se serveste cu chiftelutele marocane si morcovi la cuptor. | |
| Poftă bună! | |








