Creveti la cuptor


Creveţii rămân preferaţii mei, astfel încât în orice fel i-aş pregăti, mă încântă. Reţeta nu e nici pe departe prea complicată însă aşteptarea (partea în care se lasă creveţii la marinat pentru 1 oră) este grea. Pentru a minifica acest moment, creveţii se pot lăsa peste noapte în marinată.
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1h 15minute
Porţii: 1





Ingrediente:
- 200 gr creveţi decorticaţi
- 1/2 lămâie
- 30 ml vin alb
- 2 linguri ulei
- 3 linguri roşii în suc propriu
- 2 căţei de usturoi
- busuioc
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se înlătură codiţa creveţilor.
Pas 2: Se pregăteşte marinata: se adaugă vinul alb, usturoiul tăiat felii şi zeama de lămâie. Se lasă la staţionat pentru 60 de minute sau peste noapte în frigider.
Pas 3: Se aşează creveţii cu jumătate din cantitatea de marinată într-un vas rezistent la căldură.

Pas 4: Se adaugă roşiile în suc propriu, sare, ulei şi busuioc. Se dau la cuptor pentru 10 minute.
Sunt buni şi reci.

Poftă bună!
Back to Top