Creveţii rămân preferaţii mei, astfel încât în orice fel i-aş pregăti, mă încântă. Reţeta nu e nici pe departe prea complicată însă aşteptarea (partea în care se lasă creveţii la marinat pentru 1 oră) este grea. Pentru a minifica acest moment, creveţii se pot lăsa peste noapte în marinată. Se pot servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 1h 15minute | |
Porţii: 1 |
Ingrediente: | |
- 200 gr creveţi decorticaţi - 1/2 lămâie - 30 ml vin alb - 2 linguri ulei - 3 linguri roşii în suc propriu - 2 căţei de usturoi - busuioc - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se înlătură codiţa creveţilor. | |
Pas 2: Se pregăteşte marinata: se adaugă vinul alb, usturoiul tăiat felii şi zeama de lămâie. Se lasă la staţionat pentru 60 de minute sau peste noapte în frigider. | |
Pas 3: Se aşează creveţii cu jumătate din cantitatea de marinată într-un vas rezistent la căldură. | |
Pas 4: Se adaugă roşiile în suc propriu, sare, ulei şi busuioc. Se dau la cuptor pentru 10 minute. | |
Sunt buni şi reci. | |
Poftă bună! |