Ostropel de pui cu spaghete al dente



Ostropelul de pui cu spaghete al dente este o reţetă simplă, niţel migăloasă, dar foarte săţioasă şi gustoasă. Spaghetele al dente au fost alegerea mea pentru azi, dar foarte bine aceste pot fi înlocuite cu o garnitură de cartofi natur sau piure, sau poate chiar de mămăligă.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 2




Ingrediente:
- 4 bucăţi de piept de pui/pulpe
- 250 gr roşii in suc propriu
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 foaie de dafin
- 3 căţei de usturoi
- boia de ardei roşu
- busuioc
- sare
- piper alb
- ulei

Mod de preparare:
Pas 1: Se prăjeşte carnea de pui în puţin ulei.

Pas 2: Se scoate carnea şi în aceeaşi tigaie se adaugă ceapa şi 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt. 
Pas 3: Se adaugă roşiile în suc propriu, tăiate mărunt.


Pas 4: Se taie ardeiul roşu cubuleţe şi se adaugă si el, împreună cu un căţel de usturoi. Se condimentează cu sare, boia şi piper alb. 
Pas 5: Se adaugă carnea de pui peste compoziţia de roşii şi se fierb împreună pentru încă 2-3 minute. Ostropelul e astfel gata.
Pas 6: Se fierb spaghetele în apă cu puţină sare şi o lingură de ulei. Se lasă câteva minute, până dă apa în vreo 2-3 clocote.
Se aşează spaghetele al dente pe farfurie, apoi ostolelul deasupra. Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top