Ostropelul de pui cu spaghete al dente este o reţetă simplă, niţel migăloasă, dar foarte săţioasă şi gustoasă. Spaghetele al dente au fost alegerea mea pentru azi, dar foarte bine aceste pot fi înlocuite cu o garnitură de cartofi natur sau piure, sau poate chiar de mămăligă. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 4 bucăţi de piept de pui/pulpe - 250 gr roşii in suc propriu - 1 ceapă - 1 ardei gras roşu - 1 foaie de dafin - 3 căţei de usturoi - boia de ardei roşu - busuioc - sare - piper alb - ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se prăjeşte carnea de pui în puţin ulei. | |
Pas 2: Se scoate carnea şi în aceeaşi tigaie se adaugă ceapa şi 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt. | |
Pas 3: Se adaugă roşiile în suc propriu, tăiate mărunt. | |
Pas 4: Se taie ardeiul roşu cubuleţe şi se adaugă si el, împreună cu un căţel de usturoi. Se condimentează cu sare, boia şi piper alb. | |
Pas 5: Se adaugă carnea de pui peste compoziţia de roşii şi se fierb împreună pentru încă 2-3 minute. Ostropelul e astfel gata. | |
Pas 6: Se fierb spaghetele în apă cu puţină sare şi o lingură de ulei. Se lasă câteva minute, până dă apa în vreo 2-3 clocote. | |
Se aşează spaghetele al dente pe farfurie, apoi ostolelul deasupra. Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |