Reţeta ciupercuţelor cu sos de smântână şi şuncă presată am inventat-o după ingredientele pe care le aveam la îndemână în frigider. Pornisem de la ideea de a savura ciupercute prăjite cu mujdei de usturoi. Am îmbunătăţit ideea initială şi ... iată ce a ieşit. Se pot servi calde atât la prânz cât şi seara. | |
| Timp de preparare: 40 minute | |
| Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
| - 1 kg ciuperci - 8-9 felii şuncă presată - 3 linguri smântână - 2 linguri brânză ricotta - 4-5 linguri ulei - 10 gr unt sărat - 2 căţei de usturoi - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Ciupercile de spală, se păstrează doar pălăria şi se prăjesc în ulei. | |
| Pas 2: In fiecare ciupercuţă se presară puţină sare şi se aşează 1-2 felii de usturoi. | |
| Pas 3: După ce s-au prăjit, se aşează pe un platou. | |
| Pas 4: Se taie fâşii şunca presată şi se căleşte în unt sărat. | |
| Pas 5: Se adaugă smântâna şi brânza ricotta. | |
| Pas 6: Cu o linguriţă, se aşează sosul de smântână cu şuncă presată peste fiecare ciupercuţă. | |
| Pas 7: La sfârsit am presărat puţin mărar verde peste ciupercuţele astfel preparate. | |
| Sunt bune şi calde şi reci. Daca v-a plăcut, aştept un "like". :o) | |
| Poftă bună! | |