Ciupercute cu sos de smantana si sunca presata



Reţeta ciupercuţelor cu sos de smântână şi şuncă presată am inventat-o după ingredientele pe care le aveam la îndemână în frigider. Pornisem de la ideea de a savura ciupercute prăjite cu mujdei de usturoi. Am îmbunătăţit ideea initială şi ... iată ce a ieşit.
Se pot servi calde atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 8-9 felii şuncă presată
- 3 linguri smântână
- 2 linguri brânză ricotta
- 4-5 linguri ulei
- 10 gr unt sărat
- 2 căţei de usturoi
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Ciupercile de spală, se păstrează doar pălăria şi se prăjesc în ulei.

Pas 2: In fiecare ciupercuţă se presară puţină sare şi se aşează 1-2 felii de usturoi. 
Pas 3: După ce s-au prăjit, se aşează pe un platou.


Pas 4: Se taie fâşii şunca presată şi se căleşte în unt sărat.

Pas 5: Se adaugă smântâna şi brânza ricotta.

Pas 6: Cu o linguriţă, se aşează sosul de smântână cu şuncă presată peste fiecare ciupercuţă. 
Pas 7: La sfârsit am presărat puţin mărar verde peste ciupercuţele astfel preparate.

Sunt bune şi calde şi reci. Daca v-a plăcut, aştept un "like". :o)

Poftă bună!
Back to Top