Supa de roşii este una din preferatele mele in zilele călduroase de vară. Prefer să o savurez rece, dar nici nu zic un "nu" categoric dacă este caldă. :) Se poate servi cu crutoane sau pâine prăjită şi dată cu usturoi şi ulei de măsline. |
Timp de preparare: 50 minute |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 4 roşii bine coapte - 500 gr roşii întregi în suc - 2 morcovi - 1 ardei gras - 2 cepe - 3 cuiburi de fidea - 1 căţel de usturoi - 3 linguri ulei de măsline - 1 linguriţă de zahăr - busuioc uscat - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se coc roşiile. Coaja lor se va desprinde imediat şi savoarea roşiilor se va intensifica. | |
Pas 2: Se taie ceapa mărunt şi se caleşte puţin în ulei de măsline. | |
Pas 3: Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe. | |
Pas 4: Apoi se adaugă morcovul tăiat mărunt. | |
Pas 5: Când legumele s-au înmuiat puţin, se adaugă un pahar de apă. | |
Pas 6: Roşiile se decojesc, se taie mărunt, având grijă să se înlăture cotoarele. | |
Pas 7: Se adaugă roşiile şi sucul de roşii. Se adaugă şi o linguriţă de zahăr (pentru a-i reduce aciditatea). | |
Pas 8: Se condimentează cu sare, piper alb, busuioc uscat şi usturoi pisat. | |
Pas 9: Fideaua se fierbe separat, cu o linguriţă de ulei (pentru a nu se prinde). | |
Pas 10: Supa de roşii se pasează bine cu blender-ul vertical. Se poate suplimenta cu un pahar de apă (în funcţie de consistenţa dorită). Apoi se adaugă fidelele (scurse bine de apă). | |
Supa e delicioasă atât calda, cât şi rece. Se poate servi cu crutoane sau cu pâine prăjită, dată cu usturoi şi unsă cu ulei de măsline. | |
Poftă bună! |