Supa de rosii



Supa de roşii este una din preferatele mele in zilele călduroase de vară. Prefer să o savurez rece, dar nici nu zic un "nu" categoric dacă este caldă. :)
Se poate servi cu crutoane sau pâine prăjită şi dată cu usturoi şi ulei de măsline.

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 6



Ingrediente:
- 4 roşii bine coapte
- 500 gr roşii întregi în suc
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 3 cuiburi de fidea
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de zahăr
- busuioc uscat
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se coc roşiile. Coaja lor se va desprinde imediat şi savoarea roşiilor se va intensifica.

Pas 2: Se taie ceapa mărunt şi se caleşte puţin în ulei de măsline. 
Pas 3: Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Pas 4: Apoi se adaugă morcovul tăiat mărunt.

Pas 5: Când legumele s-au înmuiat puţin, se adaugă un pahar de apă.

Pas 6: Roşiile se decojesc, se taie mărunt, având grijă să se înlăture cotoarele.

Pas 7: Se adaugă roşiile şi sucul de roşii. Se adaugă şi o linguriţă de zahăr (pentru a-i reduce aciditatea).

Pas 8: Se condimentează cu sare, piper alb, busuioc uscat şi usturoi pisat.

Pas 9: Fideaua se fierbe separat, cu o linguriţă de ulei (pentru a nu se prinde).

Pas 10: Supa de roşii se pasează bine cu blender-ul vertical. Se poate suplimenta cu un pahar de apă (în funcţie de consistenţa dorită). Apoi se adaugă fidelele (scurse bine de apă).

Supa e delicioasă atât calda, cât şi rece.
Se poate servi cu crutoane sau cu pâine prăjită, dată cu usturoi şi unsă cu ulei de măsline.

Poftă bună!
Back to Top