Oua umplute cu ciuperci si muschi file



Reţeta oualor umplute cu ciuperci si muschi file o am de la mama. Compozitia oualor fierte este una minunata. A fost si inca mai este apreciata de toti invitatii mei care au servit acest aperitiv. Asa ca am ajuns sa o scriu aici, in ideea ca cineva va dori sa incerce sa pregateasca ouale umplute in acest mod.
Timp de preparare: 45 minute
Porţii: 4




Ingrediente:
- 4 ouă
- 3-4 ciupercuţe
- muşchi file
- sare
- 5 linguri de maioneză
- ardei roşu (pentru decor)
- mărar (pentru decor)

Mod de preparare:
Pas 1: Se pun ouăle la fiert, pentru 10 minute. Adăugaţi în apa din oală, puţină sare.

Pas 2: Se taie ciupercuţele cubuleţe şi se prăjesc cu 2 linguri de ulei.

Pas 3: Se taie şi muschiul file cubuleţe şi se prăjesc şi acestea cu alte 2 linguri de ulei.

Pas 4: După ce s-au fiert ouăle se decojesc, se taie în jumătăţi şi se aşează gălbenuşurile într-un vas şi albuşurile pe un platou.

Pas 5: Se pasează gălbenuşurile fierte cu o furculita. Apoi se adaugă pe rând 4 linguri de maioneză.
Pas 6: Apoi se adauga ciupercuţele şi muschiul file. Se umplu jumătăţile de ouă (albuşurile fierte) cu această compoziţie.
Apoi am ornat cu maioneză, ardei roşu şi mărar.
Se servesc reci.


Poftă bună!

Back to Top