Reţeta oualor umplute cu ciuperci si muschi file o am de la mama. Compozitia oualor fierte este una minunata. A fost si inca mai este apreciata de toti invitatii mei care au servit acest aperitiv. Asa ca am ajuns sa o scriu aici, in ideea ca cineva va dori sa incerce sa pregateasca ouale umplute in acest mod. | |
Timp de preparare: 45 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 4 ouă - 3-4 ciupercuţe - muşchi file - sare - 5 linguri de maioneză - ardei roşu (pentru decor) - mărar (pentru decor) |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se pun ouăle la fiert, pentru 10 minute. Adăugaţi în apa din oală, puţină sare. | |
Pas 2: Se taie ciupercuţele cubuleţe şi se prăjesc cu 2 linguri de ulei. | |
Pas 3: Se taie şi muschiul file cubuleţe şi se prăjesc şi acestea cu alte 2 linguri de ulei. | |
Pas 4: După ce s-au fiert ouăle se decojesc, se taie în jumătăţi şi se aşează gălbenuşurile într-un vas şi albuşurile pe un platou. | |
Pas 5: Se pasează gălbenuşurile fierte cu o furculita. Apoi se adaugă pe rând 4 linguri de maioneză. | |
Pas 6: Apoi se adauga ciupercuţele şi muschiul file. Se umplu jumătăţile de ouă (albuşurile fierte) cu această compoziţie. | |
Apoi am ornat cu maioneză, ardei roşu şi mărar. Se servesc reci. Poftă bună! |