Ficat de pui invelit in bacon


Reţeta aceasta am primit-o de la Cristina, naşa mea de cununie. Mi-a plăcut că e simplă şi am zis imediat "vreau să o încerc". Reţeta a suferit mici adăugiri, cum îmi place mie să fac mai ales când deschid dulapul cu mirodenii. Iată şi reţeta mai jos!

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 2



Ingrediente:
- 200 gr ficat de pui
- 10 felii bacon afumat
- 2 linguri de ulei
- 6 linguri de vin roşu
- busuioc
- 2 foi de dafin
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Ficatul de pui se spală şi se înlătură partea albă.

Pas 2: Se fierb apoi pentru nu mai mult de 5 minute, în apă cu sare şi 2 doi de dafin.
Pas 3: Ficăţeii se scurg de apă, se înfăşoară în bacon afumat şi se aşează într-o tavă.
Pas 4: Se adaugă vin roşu.
Pas 5: Se condimentează cu piper alb, busuioc şi sare (doar dacă bacon-ul nu e deja sărat). Se dă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 grade Celsius.
Se serveşte cald, alături de o salată verde cu dressing Vinegrette.

Poftă bună!
Back to Top