Reţeta aceasta am primit-o de la Cristina, naşa mea de cununie. Mi-a plăcut că e simplă şi am zis imediat "vreau să o încerc". Reţeta a suferit mici adăugiri, cum îmi place mie să fac mai ales când deschid dulapul cu mirodenii. Iată şi reţeta mai jos! | |
| Timp de preparare: 40 minute | |
| Porţii: 2 |
| Ingrediente: | |
| - 200 gr ficat de pui - 10 felii bacon afumat - 2 linguri de ulei - 6 linguri de vin roşu - busuioc - 2 foi de dafin - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Ficatul de pui se spală şi se înlătură partea albă. | |
| Pas 2: Se fierb apoi pentru nu mai mult de 5 minute, în apă cu sare şi 2 doi de dafin. | |
| Pas 3: Ficăţeii se scurg de apă, se înfăşoară în bacon afumat şi se aşează într-o tavă. | |
| Pas 4: Se adaugă vin roşu. | |
| Pas 5: Se condimentează cu piper alb, busuioc şi sare (doar dacă bacon-ul nu e deja sărat). Se dă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 grade Celsius. | |
| Se serveşte cald, alături de o salată verde cu dressing Vinegrette. | |
| Poftă bună! | |







