Prajitura cu mure




Reţeta prăjiturii nu e complicată. Se pot folosi orice fel de fructe o dată ca s-a obţinut aluatul. De această dată am ales murele. Se poate servi ca desert atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- o mână de mure
- 5 ouă
- 180gr zahăr
- 200gr făină
- 5 linguri lapte
- 50 ml ulei
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 lingură zahăr vanilat
- unt
- pesmet
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Făina şi praful de copt se amestecă într-un bol încăpător.
Pas 2: Se bat albuşurile spumă cu puţină sare. Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilat.
Pas 3: Galbenuşurile se încorporează şi ele în spuma astfel obţinută. Se adaugă esenţa de rom.

Pas 4: Se adaugă uleiul.
Pas 5: Se adaugă laptele şi compoziţia de făină.
Pas 6: Se aşează murele la baza vasului uns cu unt şi tapetat cu făină/pesmet. Apoi compoziţia se toarnă pe deasupra. Se dă la cuptor la 180 grade celsius, pentru 40 de minute.
Se serveşte rece. 

Poftă bună!
Back to Top