|
Reţeta prăjiturii nu e complicată. Se pot folosi orice fel de fructe o dată ca s-a obţinut aluatul. De această dată am ales murele. Se poate servi ca desert atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 50 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- o mână de mure - 5 ouă - 180gr zahăr - 200gr făină - 5 linguri lapte - 50 ml ulei - 2 linguriţe esenţă de rom - 1 linguriţă praf de copt - 1 lingură zahăr vanilat - unt - pesmet - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Făina şi praful de copt se amestecă într-un bol încăpător. | |
Pas 2: Se bat albuşurile spumă cu puţină sare. Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilat. | |
Pas 3: Galbenuşurile se încorporează şi ele în spuma astfel obţinută. Se adaugă esenţa de rom. | |
Pas 4: Se adaugă uleiul. | |
Pas 5: Se adaugă laptele şi compoziţia de făină. | |
Pas 6: Se aşează murele la baza vasului uns cu unt şi tapetat cu făină/pesmet. Apoi compoziţia se toarnă pe deasupra. Se dă la cuptor la 180 grade celsius, pentru 40 de minute. | |
Se serveşte rece. | |
Poftă bună! |