Turta dulce




Reţeta de turtă dulce nu e grea deloc. Grea e aşteptarea. O dată făcută coca, aceasta trebuie dată la frigider pentru aproximativ 2 ore.  Apoi, joacă de copil... se întinde foaie, se folosesc diverse forme pentru a "decupa" turta dulce şi apoi se dă cu glazură de zahăr, după imaginaţie. 
Timp de preparare: 30 minute (plus 2h aşteptare)
Porţii: 10




Ingrediente:
- 100gr unt
- 700gr făină
- 200gr zahăr brun
- 1 portocală
- 100ml sirop de arţar
- 1 ou
- ghimbir ras (1 linguriţă)
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de scorţişoară
- 1/2 linguriţă cardamon praf
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1 linguriţă de cuişoare praf
- sare
- glazură de zahăr

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă bine făina, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara, praful de cuişoare, cardamon, nucşoara şi un praf de sare.
Pas 2: Se foloseşte un al doilea bol pentru a amesteca (cu mixerul) zahărul brun, smântâna, oul, siropul de arţar, untul, ghimbirul şi coaja de portocală.
Pas 3: Se adaugă puţin câte puţin din compoziţia de făină (de la pasul 1). La început se poate folosi mixerul dar mai apoi trebuie luat la frământat cu mâna, până s-a încorporat toată făina. Apoi se dă la frigider pentru 2 ore.

Pas 4: Compoziţia rece se întinde cu sucitorul, pe masa de lucru (tapetată în prealabil cu făină). Se foloseşte o formă de inox pentru a crea modelele dorite de turtă dulce.
Pas 5: Se continuă folosirea formei până când  compoziţia s-a terminat. După ce s-a creat prima rundă de turtă dulce, se modelează coca rămasă, se întinde foaie şi se reia procedeul. Nu se pierde nimic din bunătate de turtă dulce. :)
Pas 6: Se aşează turta dulce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 6 minute, la 180 grade Celsius.
Pas 7: Când s-au răcit se adaugă glazură de zahăr pe fiecare turtă dulce, după imaginaţie.
Se servesc reci fie alături de un pahar de vin cu scorţişoară, fie cu un pahar cu lapte cald.

Poftă bună!
Back to Top