|
Reţeta de turtă dulce nu e grea deloc. Grea e aşteptarea. O dată făcută coca, aceasta trebuie dată la frigider pentru aproximativ 2 ore. Apoi, joacă de copil... se întinde foaie, se folosesc diverse forme pentru a "decupa" turta dulce şi apoi se dă cu glazură de zahăr, după imaginaţie. |
Timp de preparare: 30 minute (plus 2h aşteptare) | |
Porţii: 10 |
Ingrediente: | |
- 100gr unt - 700gr făină - 200gr zahăr brun - 1 portocală - 100ml sirop de arţar - 1 ou - ghimbir ras (1 linguriţă) - 1 lingură bicarbonat de sodiu - 1 lingură de scorţişoară - 1/2 linguriţă cardamon praf - 1/2 linguriţă nucşoară - 1 linguriţă de cuişoare praf - sare - glazură de zahăr |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se amestecă bine făina, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara, praful de cuişoare, cardamon, nucşoara şi un praf de sare. | |
Pas 2: Se foloseşte un al doilea bol pentru a amesteca (cu mixerul) zahărul brun, smântâna, oul, siropul de arţar, untul, ghimbirul şi coaja de portocală. | |
Pas 3: Se adaugă puţin câte puţin din compoziţia de făină (de la pasul 1). La început se poate folosi mixerul dar mai apoi trebuie luat la frământat cu mâna, până s-a încorporat toată făina. Apoi se dă la frigider pentru 2 ore. | |
Pas 4: Compoziţia rece se întinde cu sucitorul, pe masa de lucru (tapetată în prealabil cu făină). Se foloseşte o formă de inox pentru a crea modelele dorite de turtă dulce. | |
Pas 5: Se continuă folosirea formei până când compoziţia s-a terminat. După ce s-a creat prima rundă de turtă dulce, se modelează coca rămasă, se întinde foaie şi se reia procedeul. Nu se pierde nimic din bunătate de turtă dulce. :) | |
Pas 6: Se aşează turta dulce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 6 minute, la 180 grade Celsius. | |
Pas 7: Când s-au răcit se adaugă glazură de zahăr pe fiecare turtă dulce, după imaginaţie. | |
Se servesc reci fie alături de un pahar de vin cu scorţişoară, fie cu un pahar cu lapte cald. | |
Poftă bună! |