Carnea de pui preparată la cuptor, stropită cu vin şi asezonată cu roşii şi măghiran este propunerea mea pentru azi, la masa de prânz. Iar când nu mai vrei cartofi fierţi sau prăjiţi ca şi garnitură, sote-ul de cartofi este alegerea ideală. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 3 |
Ingrediente: | |
- 3 bucăţi de carne de pui - 1 pahar de vin alb sec - 4-5 linguri roşii în suc propriu - 5 cartofi medii - 3 linguri de ulei - 30 gr unt sărat - 1/4 linguriţă mărar verde - 2 fire de ceapă verde - 1 căţel de usturoi - măghiran - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se aşează bucăţile de pui în tavă. | |
Pas 2: Se condimentează cu sare şi piper alb. Se adaugă 1 lingură de ulei şi vinul. Se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 200 grade Celsius. | |
Pas 3: Roşiile în suc propriu, măghiranul şi câteva felii de usturoi se adaugă spre sfârşit. Se stropeşte din când în când carnea cu sosul din tavă. | |
|
Pas 4: Cartofii se taie cuburi. |
Pas 5: Intr-o oală cu pereţi înalţi se toarnă 2 linguri de ulei şi se topeşte untul. | |
Pas 6: Se adaugă cartofii şi se condimentează cu sare şi piper alb. Se amestecă o dată la 2-3 minute. | |
Pas 7: Se adaugă ceapa verde tăiata rondele, usturoi şi puţin mărar verde. | |
Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |