Tagliatelle cu sunca si ciuperci


Tagliatelle-le sunt paste italiene, taiate mai lat, lungi si plate. Azi am ales sa le pregatesc cu un sos de ciuperci, ceapa verde si sunca presata. Pe deasupra am adaugat cascaval ras.

Timp de preparare: 15 minute

Porţii: 2





Ingrediente:

- 300 gr tagliatelle
- 2 fire de ceapă verde
- 100 gr şuncă de Praga
- 140 gr smântână
- 100 gr de ciuperci
- 3 linguri de ulei de măsline
- 50 gr caşcaval ras
- sare
- piper
- cimbru

Mod de preparare:

Pas 1: Se pun la fiert într-o oală cu apă, pastele. Se presară şi puţină sare.








Pas 2: Se taie ceapa verde şi ciupercuţele.









Pas 3: Se pun la călit, în uleiul de măsline: ceapa, ciupercuţele şi şunca de Praga tăiată mărunt.








Pas 4: După aproximativ 2 minute se adaugă smântâna, un pic de sare şi piper. După alte 2 minute, se adaugă pastele scurse de apă.






Pas 5: Se aşează pe farfurie şi se presară caşcavalul ras şi un pic de cimbru.








Pofta buna!
Back to Top