Crema de zahar ars



Crema de zahăr ars este unul din deserturile copilăriei mele. Mi-a rămas în suflet şi o pregătesc şi eu (ca şi mama) cu mare plăcere. Iar ingredientele... simple şi puţine... doar ouă, lapte şi zahăr...
Se poate servi la orice oră. :)
Timp de preparare: 1h 10 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 5 ouă
- 200gr zahăr
- 500ml lapte
- 1 plic de zahăr valinat


Mod de preparare:
Pas 1: Se bat ouăle cu un tel sau cu o furculiţă (dar nu în mod energic, să nu facă spumă).

Pas 2: Se adaugă 170 gr zahăr tos şi zahărul vanilat şi se  amestecă încet doar atât cât să se topească zahărul (fără a forma spumă). Astfel crema va ieşi compactă, fără bule de aer.
Pas 3: Se încălzeşte puţin laptele şi se adaugă peste compoziţia de ouă.

Pas 4: 30 gr zahăr (3 linguri) se aşează într-o formă de teflon. Se lasă zahărul să ardă până devine auriu-maroniu.
Pas 5: Se adaugă compoziţia de lapte, zahăr şi ouă peste zahărul ars. Forma se dă la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru o oră. Se foloseşte metoda Bain Marie (forma se aşează deasupra unei alte oale cu apă în ea).
Se serveşte rece.

Poftă bună!
Back to Top