Pizza cu bacon



Reţeta pizzei cu bacon este una din reţetele simple pe care le cunosc şi pe care le pot face cu mare plăcere, oricând, la orice oră. Importantă e maşina de frământat aluatul, care face minuni în bucătărie.
Se poat servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1h 50 minute
Porţii: 4




Ingrediente:
- 8 felii bacon
- 8 roşii Cherry
- 1/2 ardei gras verde/roşu
- 8 linguri suc de roşii
- 50 gr brânză mozzarela
- 20 gr brânză telemea
- 1 lingură busuioc
- 40 gr caşcaval ras
- 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Pas 1: Am folosit masina de facut paine pentru a obtine blatul de pizza si am adaugat 250 ml apa, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita drojdie uscata, 1.5 lingurite sare, 500 gr faina, 1 lingurita oregano si 1 lingurita busuioc.
Pas 2: Am ales programul special pentru aluat. Intr-o ora si jumatate a fost gata si el si eu pentru a merge la urmatorul pas.
Pas 3: Se imparte aluatul in 4 parti egale, pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor se intinde foaia de pizza.
Pas 4: Am asezat-o apoi in tava de pizza si am inceput sa adaug ingredientele: suc de rosii, rosii Cherry, mozzarela... 
Pas 5: ... apoi am adaugat ardei gras verde si bacon. Am condimentat cu busuioc.
Pas 6: Pe deasupra am presarat cascaval ras si branza telemea.  Am stropit cu putin ulei de masline si apoi am dat tava la cuptor (180 grade Celsius) pentru 15 minute.
Este foarte bună caldă.

Poftă bună!
Back to Top