Reţeta pizzei cu bacon este una din reţetele simple pe care le cunosc şi pe care le pot face cu mare plăcere, oricând, la orice oră. Importantă e maşina de frământat aluatul, care face minuni în bucătărie. Se poat servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 1h 50 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 8 felii bacon - 8 roşii Cherry - 1/2 ardei gras verde/roşu - 8 linguri suc de roşii - 50 gr brânză mozzarela - 20 gr brânză telemea - 1 lingură busuioc - 40 gr caşcaval ras - 2 linguri ulei de măsline |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am folosit masina de facut paine pentru a obtine blatul de pizza si am adaugat 250 ml apa, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita drojdie uscata, 1.5 lingurite sare, 500 gr faina, 1 lingurita oregano si 1 lingurita busuioc. | |
Pas 2: Am ales programul special pentru aluat. Intr-o ora si jumatate a fost gata si el si eu pentru a merge la urmatorul pas. | |
Pas 3: Se imparte aluatul in 4 parti egale, pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor se intinde foaia de pizza. | |
Pas 4: Am asezat-o apoi in tava de pizza si am inceput sa adaug ingredientele: suc de rosii, rosii Cherry, mozzarela... | |
Pas 5: ... apoi am adaugat ardei gras verde si bacon. Am condimentat cu busuioc. | |
Pas 6: Pe deasupra am presarat cascaval ras si branza telemea. Am stropit cu putin ulei de masline si apoi am dat tava la cuptor (180 grade Celsius) pentru 15 minute. | |
Este foarte bună caldă. | |
Poftă bună! |