Pizza quattro formaggiReţeta pizzei quatro fromaggi este una simplă pe care o pot face cu mare plăcere, oricând, la orice oră. Maşina de frământat aluatul este cea care face minuni în bucătărie, mai ales cu acest blat de pizza.
Pe de altă parte, pizza mea ar trebui să se cheme "seis fromaggi", pentru că am adăugat 6 tipuri diferite de brânze. :) Se poat servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1h 50 minute
Porţii: 4
Ingrediente:
- 50 gr brânză mozzarela
- 20 gr brânză telemea
- 40 gr caşcaval ras
- 30 gr brânză haloumi
- 30 gr brânză feta
- 1 lingură busuioc
- câteva felii de parmezan
- 4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Pas 1: Am folosit masina de facut paine pentru a obtine blatul de pizza si am adaugat 250 ml apa, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita drojdie uscata, 1.5 lingurite sare, 500 gr faina, 1 lingurita oregano si 1 lingurita busuioc.
Pas 2: Am ales programul special pentru aluat. Intr-o ora si jumatate a fost gata si el si eu pentru a merge la urmatorul pas.
Pas 3: Se imparte aluatul in 4 parti egale, pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor se intinde foaia de pizza.
Pas 4: Am asezat-o apoi in tava de pizza. Am stropit-o cu putin ulei de masline si am inceput apoi sa adaug branzele: haloumi, mozzarela... 
Pas 5: ... branza feta, telemea, cascavalul ras. La sfarsit am condimentat cu putin busuioc, am presarat si cateva felii de parmezan. Am stropit cu putin ulei de masline si apoi am dat tava la cuptor (180 grade Celsius) pentru 15 minute.
Este foarte bună caldă.

Poftă bună!
Back to Top