Insula de orez cu lapte de cocos



Prăjitura mea spune o poveste... O veţi afla în finalul postului acesta, dacă nu cumva deja v-aţi dat seama la ce m-am gândit când am decorat farfuria.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 50 gr orez
- 100 ml lapte
- 4 linguri lapte de cocos
(are consistenta smântânii)
- 10 gr unt
- 2 linguri mascarpone
- 4 linguri zahăr vanilat
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se fierbe orezul în apă cu puţină sare şi unt. Nu m-am dezlipit de lângă aragaz 15 de minute. Am amestecat şi am adăugat apa, puţin câte puţin (în total, vreo 200ml).

Pas 2: Se adaugă laptele.
... laptele de cocos ...

... şi zahărul vanilat.
Pas 3: La sfârşit se adaugă mascarpone pentru o textură cremoasă.
Se decorează după imaginaţie. Eu am ales caramel, ciocolată topită şi răzuită, fulgi de migdale, scorţişoară şi pepene galben.
Astăzi, farfuria mea spune o poveste, sau mai precis descrie o insulă frumoasă din Hawaii, o insulă vulcanică, foarte frumoasă, cu vegetatie exotică. Dacă v-a plăcut modul de decorare şi povestea, o să aştept un "like". :o)

Poftă bună!
Back to Top