Ingrediente: |
- 1/2 pachet de paste cannelloni (8 cannelloni)
- 150 gr spanac
- 100 gr brânză dulce
- 100 gr brânză telemea
- 100 gr brânză ricotta
- 50 gr brânză Emmental
- 50 gr unt
- 100 ml smântână de gătit
- 1 linguriţă nucşoară
- cimbru |
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se aşează într-un bol, brânza dulce, brânza telemea (sfărâmată cu degetele), cea ricotta, 20 gr brânză Emmentaler şi spanacul. |
|
Pas 2: Se amestecă uşor, fără grabă, toate ingredientele de la pasul 1. |
|
Pas 3: Se foloseşte un aparat pentru ornat pentru a umple cannelloni cu pasta de spanac şi brânze. După ce am încercat cu un vârf de ornare, am renunţat rapid la acesta şi umplerea a mers mult mai uşor. |
|
Pas 4: Se unge vasul yena cu puţin unt. |
|
Pas 5: Se aşează un prim rând de cannelloni. |
|
Pas 6: Se pun la încălzit untul şi smântâna. Se adaugă nucşoara şi puţin cimbru. |
|
Pas 7: Se adaugă 30 gr brânza Emmentaler. Daca vi se pare ca este prea puţin sos, puteţi să mai adăugaţi smântână. Eu una aşa am facut. :) |
|
Pas 8: Se toarnă 1/2 din compoziţia de sos de smântână peste primul strat de cannelloni. |
|
Pas 9: Se aşează al doilea strat de cannelloni. | |
|
Pas 10: Apoi se adaugă şi restul de sos de smântână. Se poate presăra brânză Emmentaler şi cimbru. |
|
Pas 11: Se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade Celsius, sau până când preparatul va avea un aspect uşor rumen. |
|
Poftă bună! |