|
Dovleceii la cuptor au cunoscut in viziunea mea, o alta interpretare. I-am invelit intr-un strat consistent de branze, oua si smantana. Rezultatul e ceva minunat. Nu stiu daca am mai mancat asa ceva vreodata.
Timp de preparare: 50 minute |
Porţii: 4 |
Ingrediente: |
- 4 dovlecei
- 3 ouă
- 100 gr brânză telemea
- 50 gr brânză ricotta
- 20 gr brânză Emmentaler
- 100 gr făină
- 50 gr unt
- 100 ml smântână de gătit
- 50 ml lapte
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguriţe mărar tocat
- sare
- piper alb
|
|
Mod de preparare:
|
|
Pas 1: Se curăţă dovleceii, se taie în fâşii (groase de 1cm) şi se presară sare şi piper alb peste ei. |
|
Pas 2: Se bat ouăle (ca la omletă), într-un bol. |
|
Pas 3: Se adaugă laptele şi smântâna de gătit. |
|
Pas 4: Se topeşte untul. |
|
Pas 5: Se adaugă untul topit peste compoziţa de ouă. |
|
Pas 6: Se încorporează şi făina. |
|
Pas 7: Se adaugă mărarul, usturoiul, puţin piper alb şi praful de copt. |
|
Pas 8: Se unge vasul yena cu puţin unt. |
|
Pas 9: Se aşează un strat de dovlecei. |
|
Pas 10: Se presara brânză telemea (sfărâmată cu degetele) şi brânză ricotta. |
|
Pas 11: Apoi se toarnă câteva linguri din sosul preparat anterior (pasul 7). Se repetă procedeul până s-au terminat ingredientele.
|
|
Pas 12: Pe deasupra de presară brânză Emmentaler. |
|
Pas 13: Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 grade Celsius, sau până când preparatul va avea un aspect uşor rumen. |
|
Poftă bună! |