Reţeta e compusă din două părţi: una e legată de pregătirea somonului la cuptor şi alta e cea în care se pregătesc pastele şi sosul de ciuperci cu ţelină. "Vinovate" pentru acest fel de mâncare rămân frigiderul şi debaraua mea. :) | |
5 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 bucăţi de somon - 4-5 rotocoale de tagliatele - 6-7 ciuperci - 4 linguri brânză mascarpone - 3-4 tulpini de ţelina (apio) - 1 căţel de usturoi - 3 linguri de ulei - sare - piper alb - piper cu lămâie şi sare |
|
Mod de preparare: | |
|
Pas 1: Somonul se aseaza intr-un vas rezistent la caldura, se adauga 2 linguri de ulei si se condimenteaza cu piper, lamaie si sare. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 grade Celsius. |
Pas 2: Pastele se fierb in apa cu putina sare si o lingura de ulei de masline. | |
Pas 3: Se calesc ciupercile in unt cu usturoi. | |
Pas 4: Se adauga telina (apio) taiata rondele si se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 5: Am adaugat apoi 1/2 pahar de apa si branza mascarpone. Am lasat la fiert, la foc mic, pana s-a inmuiat telina. | |
Pas 6: Se adauga pastele, scurse de apa. | |
Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |