Somon cu paste si ciuperci



Reţeta e compusă din două părţi: una e legată de pregătirea somonului la cuptor şi alta e cea în care se pregătesc pastele şi sosul de ciuperci cu ţelină. "Vinovate" pentru acest fel de mâncare rămân frigiderul şi debaraua mea. :)

5 minute
2 portii





Ingrediente:
- 2 bucăţi de somon
- 4-5 rotocoale de tagliatele
- 6-7 ciuperci
- 4 linguri brânză mascarpone
- 3-4 tulpini de ţelina (apio)
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper alb
- piper cu lămâie şi sare

Mod de preparare:

Pas 1: Somonul se aseaza intr-un vas rezistent la caldura, se adauga 2 linguri de ulei si se condimenteaza cu piper,  lamaie si sare. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 grade Celsius.

Pas 2: Pastele se fierb in apa cu putina sare si o lingura de ulei de masline.
Pas 3: Se calesc ciupercile in unt cu usturoi.
Pas 4: Se adauga telina (apio) taiata rondele si se condimentează cu sare şi piper alb.
Pas 5: Am adaugat apoi 1/2 pahar de apa si branza mascarpone. Am lasat la fiert, la foc mic, pana s-a inmuiat telina. 
Pas 6: Se adauga pastele, scurse de apa.
Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top