Pui in vin alb si sos de rosii



Pieptul de pui in vin cu sos de rosii e un fel minunat de mancare: simplu, rapid si foarte gustos. De obicei se foloseste apa, dar de data asta eu am ales vinul alb. Alegerea mea s-a dovedit a fi foarte inspirata, avand in vedere aprecierile primite. :)
Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 2 buc. piept de pui
- 150 gr rosii in suc
- 1 ceapa rosie
- 3 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- marar
- ceapa ciorii (chives)
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie marunt ceapa rosie si se caleste in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper alb.

Pas 2: Se taie cubulete pieptul de pui si se adauga peste ceapa calita. Se soteaza pentru 5-10 minute.
Pas 3: Se adauga vinul alb si se lasa la fiert pentru 4-5 minute.

Pas 4: Se adauga si rosiile in suc propriu, mararul si ceapa chives. Se lasă la fiert, la foc mic pentru alte 10 de minute.

Se serveşte cald.

Poftă bună!

Advertisement

Back to Top