Pui in vin alb si sos de rosii



Pieptul de pui in vin cu sos de rosii e un fel minunat de mancare: simplu, rapid si foarte gustos. De obicei se foloseste apa, dar de data asta eu am ales vinul alb. Alegerea mea s-a dovedit a fi foarte inspirata, avand in vedere aprecierile primite. :)
Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 2 buc. piept de pui
- 150 gr rosii in suc
- 1 ceapa rosie
- 3 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- marar
- ceapa ciorii (chives)
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie marunt ceapa rosie si se caleste in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper alb.

Pas 2: Se taie cubulete pieptul de pui si se adauga peste ceapa calita. Se soteaza pentru 5-10 minute.
Pas 3: Se adauga vinul alb si se lasa la fiert pentru 4-5 minute.

Pas 4: Se adauga si rosiile in suc propriu, mararul si ceapa chives. Se lasă la fiert, la foc mic pentru alte 10 de minute.

Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top