Pieptul de pui in vin cu sos de rosii e un fel minunat de mancare: simplu, rapid si foarte gustos. De obicei se foloseste apa, dar de data asta eu am ales vinul alb. Alegerea mea s-a dovedit a fi foarte inspirata, avand in vedere aprecierile primite. :) Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 30 minute |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 2 buc. piept de pui - 150 gr rosii in suc - 1 ceapa rosie - 3 linguri ulei - 100 ml vin alb - marar - ceapa ciorii (chives) - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie marunt ceapa rosie si se caleste in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper alb. | |
Pas 2: Se taie cubulete pieptul de pui si se adauga peste ceapa calita. Se soteaza pentru 5-10 minute. | |
Pas 3: Se adauga vinul alb si se lasa la fiert pentru 4-5 minute. | |
Pas 4: Se adauga si rosiile in suc propriu, mararul si ceapa chives. Se lasă la fiert, la foc mic pentru alte 10 de minute. | |
Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |