Oua en cocotte


Ouă en cocotte este un preparat, pe cât de sofisticat sună, pe atât de simplu este de realizat. Important este să dispuneţi de mici vase de ceramică (sau vase Ramekin), în  care se va şi servi preparatul.

Timp de preparare: 20 minute
Porţii: 3



Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 linguriţe de smântână
- brânză telemea
- o felie de somon fume
- o felie de muşchi file
- o ciupercuţa
- sare
- piper
- mărar
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
(3 vase de ceramica, termorezistente sau boluri Ramekin)

Mod de preparare:
Pas 1: Se prăjeşte muşchiul(tăiat cubuleţele) în puţin (2 linguriţe) ulei de măsline.
Pas 2: Se prăjeşte ciupercuţa (tăiată cubuleţele) în puţin ulei de măsline.
Pas 3: Se aşează fiecare ingredient (muşchi prăjit, ciupercă prăjită şi somon) în câte un bol.
Pas 4: Apoi se sparg ouăle şi se aşează uşor în bol (gălbenuşul trebuie să rămână întreg). Se condimentează cu sare şi piper.
Pas 5: Pe fiecare ou se aşează câte o linguriţă de smântână şi câteva bucăţele de brânză telemea. Se presară piper şi mărar.
Pas 6: Micuţele vase se aşează într-o tavă cu apă. Daţi tava la cuptor pentru 15 minute, la 200 grade Celsius.
Se serveşte cald. Brânza si  smântâna de deasupra oului formează o crustă. In interior oul este moale.


Poftă bună!
Back to Top