Ingrediente: |
- 3 ouă
- 3 linguriţe de smântână
- brânză telemea
- o felie de somon fume
- o felie de muşchi file
- o ciupercuţa
- sare
- piper
- mărar
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
(3 vase de ceramica, termorezistente sau boluri Ramekin)
|
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se prăjeşte muşchiul(tăiat cubuleţele) în puţin (2 linguriţe) ulei de măsline. |
|
Pas 2: Se prăjeşte ciupercuţa (tăiată cubuleţele) în puţin ulei de măsline. |
|
Pas 3: Se aşează fiecare ingredient (muşchi prăjit, ciupercă prăjită şi somon) în câte un bol. |
|
Pas 4: Apoi se sparg ouăle şi se aşează uşor în bol (gălbenuşul trebuie să rămână întreg). Se condimentează cu sare şi piper. |
|
Pas 5: Pe fiecare ou se aşează câte o linguriţă de smântână şi câteva bucăţele de brânză telemea. Se presară piper şi mărar. |
|
Pas 6: Micuţele vase se aşează într-o tavă cu apă. Daţi tava la cuptor pentru 15 minute, la 200 grade Celsius. |
|
Se serveşte cald. Brânza si smântâna de deasupra oului formează o crustă. In interior oul este moale. |
|
Poftă bună!
|