Briose cu banane



Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 200 gr de făină
- 3 banane
- 1 ou
- 1 pliculet de praf de copt (10gr)
- 150 gr zahar
- 80 gr unt
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Pas 1: Se aşează făina într-un vas încăpător. Se adaugă praful de copt şi sarea. Se amestecă uşor cu o spatulă.

Pas 2: Se topeşte untul într-o tigaie.

Pas 3: În alt vas încăpător se sparge oul şi se bate cu mixerul.
Pas 4: Se adaugă zahărul. Se amestecă până se obţine o spumă consistentă. 
Pas 5: Se adaugă untul topit. 
Pas 6: Apoi se adaugă compoziţia de făină (de la pasul 1). Se foloseşte mixerul.
Pas 7: Într-un alt vas se pasează bananele cu o furculiţă. 
Pas 8: Se încorporează bananele pasate în compoziţia de brioşe, folosind în continuare mixerul.
Pas 9: Se toarnă compoziţia în formele de brioşe. Se dă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 grade Celsius.
Pas 10: Am ornat cu o crema obţinuta din banana pasat1, amestecata cu sirop roşu de fructe. Recomand crearea cremei de banane în momentul servirii, nu cu mult înainte (banana se oxidează şi crema îşi schimbă culoarea spre întunecat).

Poftă bună!
Back to Top