Tarta cu spuma de mascarpone si pepene galben



Tarta cu spumă de mascarpone şi pepene galben este o invenţie proprie. Am dorit un dulce fin şi răcoritor pentru zilele călduroase de vară şi iată ce a ieşit...

Timp de preparare: 45 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 250 gr biscuiţi
- 1 pepene galben
- 250 ml frişcă lichidă
- 500 gr mascarpone
- 200 gr unt
- 2 linguri esenţă de vanilie
- 4 linguri zahăr pudră vanilat
- 1 piersică si 2 prune (pentru decor)


Mod de preparare:
Pas 1: Se macină biscuiţii fie cu maşina de tocat, fie la mixer.

Pas 2: Se topeşte untul. 
Pas 3: Se adaugă untul topit peste biscuiţii măcinaţi. Se amestecă bine cu o spatulă.


Pas 4: Se adaugă esenţa de vanilie.

Pas 5: Compoziţia de biscuiţi se răstoarnă în tava de tartă. 
Pas 6: Se nivelează şi se presează compoziţia pe tavă.

Pas 7: Se bate frişca lichidă cu mixerul.

Pas 8: Zahărul pudră vanilat se încorporează în mascarpone. 
Pas 9: Apoi se încorporează şi frişca obţinută la pasul 7. Se amestecă uşor, de jos în sus.

Pas 10: Se taie în jumătăţi pepenele galben şi cu ajutorul unei linguriţe se obţin bucăţele rotunjite de pepene. 
Pas 11: Se amestecă spuma de mascarpone cu bucăţelele de pepene galben.

Pas 12: Se aşează spuma în tava de tartă, peste blatul de biscuit.

Pas 13: După ce se întinde spuma de mascarpone peste blat, se decorează cu felii de piersică şi prune.

Se dă la rece pentru minim 2 ore. Se serveşte rece... alături de prieteni. :)

Poftă bună!
Back to Top