Tarta cu spumă de mascarpone şi pepene galben este o invenţie proprie. Am dorit un dulce fin şi răcoritor pentru zilele călduroase de vară şi iată ce a ieşit... | |
Timp de preparare: 45 minute | |
Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
- 250 gr biscuiţi - 1 pepene galben - 250 ml frişcă lichidă - 500 gr mascarpone - 200 gr unt - 2 linguri esenţă de vanilie - 4 linguri zahăr pudră vanilat - 1 piersică si 2 prune (pentru decor) |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se macină biscuiţii fie cu maşina de tocat, fie la mixer. | |
Pas 2: Se topeşte untul. | |
Pas 3: Se adaugă untul topit peste biscuiţii măcinaţi. Se amestecă bine cu o spatulă. | |
Pas 4: Se adaugă esenţa de vanilie. | |
Pas 5: Compoziţia de biscuiţi se răstoarnă în tava de tartă. | |
Pas 6: Se nivelează şi se presează compoziţia pe tavă. | |
Pas 7: Se bate frişca lichidă cu mixerul. | |
Pas 8: Zahărul pudră vanilat se încorporează în mascarpone. | |
Pas 9: Apoi se încorporează şi frişca obţinută la pasul 7. Se amestecă uşor, de jos în sus. | |
Pas 10: Se taie în jumătăţi pepenele galben şi cu ajutorul unei linguriţe se obţin bucăţele rotunjite de pepene. | |
Pas 11: Se amestecă spuma de mascarpone cu bucăţelele de pepene galben. | |
Pas 12: Se aşează spuma în tava de tartă, peste blatul de biscuit. | |
Pas 13: După ce se întinde spuma de mascarpone peste blat, se decorează cu felii de piersică şi prune. | |
Se dă la rece pentru minim 2 ore. Se serveşte rece... alături de prieteni. :) | |
Poftă bună! |