Caju cu telina




Da, o combinatie ciudata la prima vedere, dar va asigur ca este una cat se poate de reusita. Vine din bucataria asiatica si mi-a placut la prima degustare. Nu e greu de pregatit, iar rezultatul e de-a dreptul minunat.

Timp de preparare: 20 minute
Porţii: 2



Ingrediente:
- 4-5 frunze de ţelină (apio)
- 150 gr caju
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 dovlecel tânăr
- 1 păstârnac mic
- 4 linguri ulei
- 1/2 lingură amidon
- piper alb
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se caleste ceapa in ulei.

Pas 2: Se adaugă feliile de frunze de ţelină (apio).

Pas 3: Se taie în fasii morcovul şi se adaugă peste ţelină.

Pas 4: Se taie în fasii păstârnacul.
Pas 5: Se adaugă şi dovlecelul tăiat tot fâşii.
Pas 6: Apoi se adaugă alunele caju.
Pas 7: Se presară sare şi puţin piper alb.


Pas 8: Se amestecă amidonul cu apă şi se adaugă peste legume.

Pas 9: La sfârşit am adăugat mărar tăiat mărunt. Se lasă la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 10-15 minute (sau pâna scade apa).

Poftă bună!
Back to Top