Reţeta peştelui cu parmezan am primit-o de la Cris. Si cum aveam deja peşte în frigider, mi-am zis: "Cu prima ocazie, cumpăr parmezan şi încerc reţeta asta." Zis şi făcut... |
Timp de preparare: 10 minute |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 file de pangasius mare - 1/2 salată chinezească - 2 ouă - 100 gr parmezan - 3 linguri de pesmet - 5 linguri făină - 1/2 lămâie - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se bat ouăle. Se adaugă sare şi piper alb. | |
Pas 2: Se pregătesc 2 farfurii întinse în care se aşează pe una făina şi în alta parmezanul şi pesmetul. | |
Pas 3: Se taie peştele în bucăţi potrivite. Fiecare bucată urmează acelaşi traseu: făină, ou bătut şi parmezanul amestecat cu pesmet. | |
Pas 4: Se prăjesc în ulei încins până prind o culoare rumenie. | |
Pas 5: Salata se taie fâşii, se condimentează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei. | |
Peste salată se aşează bucăţelele de peşte cu parmezan. Sunt bune şi calde şi reci. :o) | |
Poftă bună! |