Peste cu parmezan pe pat de salata



Reţeta peştelui cu parmezan am primit-o de la Cris. Si cum aveam deja peşte în frigider, mi-am zis: "Cu prima ocazie, cumpăr parmezan şi încerc reţeta asta." Zis şi făcut...

Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 1 file de pangasius mare
- 1/2 salată chinezească
- 2 ouă
- 100 gr parmezan
- 3 linguri de pesmet
- 5 linguri făină
- 1/2 lămâie
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se bat ouăle. Se adaugă sare şi piper alb.

Pas 2: Se pregătesc 2 farfurii întinse în care se aşează pe una făina şi în alta parmezanul şi pesmetul.
Pas 3: Se taie peştele în bucăţi potrivite. Fiecare bucată urmează acelaşi traseu: făină, ou bătut şi parmezanul amestecat cu pesmet.

Pas 4: Se prăjesc în ulei încins până prind o culoare rumenie. 
Pas 5: Salata se taie fâşii, se condimentează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei. 
Peste salată se aşează bucăţelele de peşte cu parmezan. Sunt bune şi calde şi reci.  :o)

Poftă bună!
Back to Top