Pentru reţeta acestui preparat am avut drept inspiraţie un mănunchi de lemongrass cumpărat de la magazin. Mi-am zis că puiul va fi cel care va purta aroma acestui condiment şi aşa am şi făcut. Iată cei patru paşi simpli pentru pregătirea acestui fel principal. |
Timp de preparare: 55 minute |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 2 bucăţi piept de pui - 5-10 felii subţiri de bacon - 2 fire de lemongrass - 50 ml vin alb - cimbru - rozmarin - piper cu lămâie - sare |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pieptul de pui se crestează în jumătate, pe lungime (ca un portofel). Lemongrass-ul se taie fâşii. | |
Pas 2: Se condimentează pieptul de pui cu sare şi piper cu lămâie şi se adaugă fâşiile de lemongrass. | |
Pas 3: Se închide "portofelul" de piept de pui şi se condimentează cu cimbru şi rozmarin. | |
Pas 4: M-am gândit apoi, să-l învelesc cu o manta de bacon. Se aşează în vasul de ceramică, se adaugă câteva fâşii de lemongrass, puţin cimbru şi vinul şi se dă la cuptor pentru 50 de minute, la 175 grade Censius. | |
Se poate servi cu o salata verde cu sare, stropita cu puţin ulei de măsline. | |
Poftă bună! |