Cine n-a mâncat vreodată omletă ţărănească cu brânză şi cârnaţi, nu ştie ce-a pierdut. E timpul deci, să încerce omleta cu rondele de cârnaţi de casă. Reţeta este una simplă şi foarte rapid de realizat. Se poate servi la micul dejun, alături de ardei copţi la cuptor şi salată verde. | |
Timp de preparare: 10 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 4 ouă - 1-2 cârnaţi de casă - 2 ardei graşi - 50 gr brânză telemea - 2 linguriţe oţet - 4 linguri ulei - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Ardeii graşi se coc în cuptor pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Au stat în cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 200 grade Celsius. | |
Pas 2: Cârnaţii se taie rondele şi se prăjesc în ulei pentru 2-3 minute. | |
Pas 3: Se bat ouăle. | |
Pas 4: Se adaugă brânza (mărunţită cu degetele) şi se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 5: Compoziţia de ouă şi brânză se adaugă în tigaia în care s-au prăjit cârnaţii. | |
Pas 6: Se lasă pe foc pentru 2-3 minute. Se întoarce pe ambele părţi. Când s-a rumenit, se scoate din tigaie pe farfurie. | |
Se serveste caldă, cu ardei copţi cu oţet si sare, dar şi cu salată verde alături. | |
Poftă bună! |