Somon la cuptor cu sos de vin si smantana




Somonul la cuptor cu sos de vin şi smântână este o reţetă pe cât de spectaculoasă, pe atât de simplă.

30 minute
3 portii





Ingrediente:
- 350gr file de somon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 5 linguri de smântână
- 100 ml vin alb sec
- mărar tocat
- rozmarin
- sare


Mod de preparare:
Pas 1: Se taie fileul de somon în bucăţi potrivite şi se aşează într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline. 
Pas 2: Se condimentează cu rozmarin şi sare.
Pas 3: Se stropeşte din belşug cu zeama de la jumătate de lămâie.
Pas 4: Se adaugă câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de somon. Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade Celsius.
Pas 5: Sosul se prepară în felul următor: se fierbe vinul pâna ajunge la jumătate din cantitate.
Pas 6: Se adaugă smântâna...
Pas 7: ...şi mărarul tocat. Acest sos se adaugă peste somon, imediat ce se scoate de la cuptor.
Se serveşte cald.
Poftă bună!
Back to Top