|
Ingrediente: |
- 350gr file de somon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 5 linguri de smântână
- 100 ml vin alb sec
- mărar tocat
- rozmarin
- sare
|
|
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se taie fileul de somon în bucăţi potrivite şi se aşează într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline. |
|
Pas 2: Se condimentează cu rozmarin şi sare. |
|
Pas 3: Se stropeşte din belşug cu zeama de la jumătate de lămâie. |
|
Pas 4: Se adaugă câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de somon. Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade Celsius. |
|
Pas 5: Sosul se prepară în felul următor: se fierbe vinul pâna ajunge la jumătate din cantitate. |
|
Pas 6: Se adaugă smântâna... |
|
Pas 7: ...şi mărarul tocat. Acest sos se adaugă peste somon, imediat ce se scoate de la cuptor. |
|
Se serveşte cald. |
Poftă bună! |