Placinta cu branza





Timp de preparare: 35 minute


Porţii: 8




Ingrediente

- 1 pachet de foi de plăcintă
- 400gr brânză de vaca
- 50gr brânză telemea de vaca
- 3 ouă
- 130ml smântână de gătit
- 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie
- 1 linguriţă de griş
- 100gr unt de casă
- făină pentru tapetat tava


Mod de preparare:

Pas 1: Se amestecă într-un bol încăpător următoarele ingrediente: brânza dulce şi cea telemea, grişul, 2 ouă, untul, smântâna şi esenţa de vanilie.








Pas 2: Se aşează pe fiecare foaie de plăcintă câte 2 linguri din compoziţia de la pasul 1 şi se rulează ca în imagini sau dupa imaginaţie. În cazul în care vi se rup foile, nu-i nici o problemă; rulaţi compoziţia în continuare şi realizaţi ceva creativ. Eu am păţit asta şi am făcut un trandafir :o)








Pas 3: Se tapetează tava cu făină (după ce aţi uns-o înainte cu puţin ulei) şi se aşează plăcintele /rulourile cu brânză. Oul rămas se bate ca la omletă şi se ung toate plăcitele.





Pas 4: Se dă la cuptor pentru 15 de minute, în funcţie de puterea cuptorului dumneavoastră. (în prealabil încălziţi cuptorul la 200 grade Celsius)




Poftă bună!
Back to Top