|
Reteta ciupercutelor la cuptor nu e nici pe departe grea. E ceva munca la taiat cubulete toate ingredientele, dar apoi totul e joaca de copil. Daca ma intrebati pe mine... "Merita incercata!".
Timp de preparare: 1h |
Porţii: 4 |
Ingrediente: |
- 8-9 ciuperci (mari)
- 1 ardei capia roşu
- 1 ceapa medie
- 3 caţei de usturoi
- 200 gr muşchi file
- 150 gr smântână de gătit
- 100 gr vin sec
- 2 roşii
- 8 felii de caşcaval
- sare şi piper alb
- ulei de măsline |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijDtptJmzKopcw4hzhVM8t00kKwLrqbG8-2gFKvwHiKnkGEBOAyNSnDSJMkWSbMhifN7-b9cwSiv1p0VpfQIHcuKOTQUBSpUv5FLD2krSQzlqmUkZzQpv2F4kFaKnj1L7Wm8MiNPKoJx8/s200/P1030351.JPG) |
Mod de preparare: |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqKSvXJ7jiil550HMTModKLNJYWkMsTc8zMd58TRqZn2cM0A1fZMB_i_CocGNjhbWxvbvdlS6MZ2CwBkc2NtiFTaFrJVfWjtG6jiYNFMseXjNQe15qOpRDgT5L4WpZYJffc6VOwRGrYrQ/s200/P1030360.JPG) |
Pas 1: Se taie mărunt codiţele ciupercuţelor, ceapa, usturoiul şi ardeiul roşu. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8oKJ6PNYcBT6cebmV2j13StVZmoKoBhsJboHaUQGJTk4nLntFYlm_yfxjy6tl3mioO25VGfam1sTzD9GQHnS5mEGMFYxAgO_CotxNyncd2gZGqrVsiYBgvEB10bXJ-p7_Csoas1AD3GE/s200/P1030361.JPG) |
Pas 2: Se aşează într-o tigaie şi se lasă la călit (în uleiul de măsline) pentru 5 minute. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5uSxROkNoBypU7YUd-FKAthNiD366pJLKPn9tjZOF1t_CCHIETRqMrTJIeVQhO2YNScEaFE0ZUWbv4GsCDxcB7lwcu8jx4HtTeGF0u2Oy8S8goHhHcx0VrDMhZWmTzXlm-Rujhb0bSTs/s200/P1030368.JPG) |
Pas 3: Se adaugă muşchiul tăiat cubuleţe şi vinul sec. Se fierb pentru încă 10 minute. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7fXLXLZ_9RqWyAWRuiPIgkV_t5Xzm-PB7T-jpfAGjp0pKPEWdZkV7FhQAo5WhhUmi4xKfV1NB37dqTRQJNbCRwssBmp6iWUGJqFcKWXew5mOGBduw8Ww_ceEGmss3AUX1qoeUQBbIRyg/s200/P1030369.JPG) |
Pas 4: Se adaugă smântâna pentru gătit, sare şi piper alb. Se lasă la foc mic pentru alte 10 minute. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYKo1oIY8MndjxMjtz40aowxb6vEHerqxDBUv2FVqsQBDQ5RMOK63g1zTi02UWvsCam5-Ypy55GOarpBlsPB38oi0FXXN7VhkCaEca5-tUHIibU4l5el_bUdGFh-8JJq0IHxZnWhL-mxk/s200/P1030374.JPG) |
Pas 5: Compoziţia astfel obţinută se foloseşte pentru umplerea pălăriilor ciupercilor. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8rFxz48XBsNWSJGhZair8ougU9cAqtKZPOO3X1upsflDSgfd_j4301e-JBRqvFLpuxFakL79d8TFD_ZEPG5QeKQj3mVN105RJyaRqOqbp2_vVxSKzKjfvSA4dZCrWNEpETFoeRtOahRo/s200/P1030377.JPG) |
Pas 6: Acestea se aşează apoi, pe rând într-o tavă pe care s-a aplicat înainte, hârtie de copt. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiEEx8lVXoP2Ub9KG9muUtjbvQXNXDvLX_zczoTbKefQuZcMCF_cMv4ZZEBvEkpuvguGbFswkf0eQe4YNo7Ns2MSeiXPhafI9Kj6riAEVcvimBDswth_as8J9L-JCW5WGW-95pRFeEI0s/s200/P1030380.JPG) |
Pas 7: Peste fiecare ciupercuţa astfel umplută, se aşează câte o felie de roşie. Se dă la cuptor pentru 20 de minute, la 150 grade Celsius. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig9mXlYU1xU_upYVp2YyuQMuDh6CYmH7lD4EWIrKibIWBSzvTUsBHwI1GY5fcG6vP-N7cZyN6VbqX7FRyvd1AOqikrDRiSlYL2GETHshcAKSKiQHX-25kbKBof2Dmx5Rw7e6pVC_TIIrI/s200/P1030386.JPG) |
Pas 8: Se scoate tava din cuptor şi se adaugă feliile de caşcaval, ca în imagine. Pe una din ciupercuţe am adăugat caşcaval ras (amestec de mozzarella şi cheddar). |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMYS2TeZ93S6Cv0U2v7TGcH3u0wQCbnP3ZEpqOZbREc_hyphenhyphenIoFEjefyS_3Vvm22PEl_aIH1whKZS2dM9CAHQAUW5AS_N_tGMtrqDC0nb1tv_TZW0ZkxDVLGcY-_HYFbrMTi8t031_jJdyo/s200/P1030388.JPG) |
Pas 9: Se introduce din nou la cuptor pentru maxim 2 minute (până se topeşte caşcavalul).
Atenţie la manevrarea tavii, atât la pasul 8, cât şi la final, deoarece pe hârtia de copt s-a adunat ceva apă de la ciuperci! |
|
Poftă bună! |