Ciupercute la cuptor


Reteta ciupercutelor la cuptor nu e nici pe departe grea. E ceva munca la taiat cubulete toate ingredientele, dar apoi totul e joaca de copil. Daca ma intrebati pe mine... "Merita incercata!".

Timp de preparare
: 1h
Porţii: 4



Ingrediente:

- 8-9 ciuperci (mari)
- 1 ardei capia roşu
- 1 ceapa medie
- 3 caţei de usturoi
- 200 gr muşchi file
- 150 gr smântână de gătit
- 100 gr vin sec
- 2 roşii
- 8 felii de caşcaval
- sare şi piper alb
- ulei de măsline

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie mărunt codiţele ciupercuţelor, ceapa, usturoiul şi ardeiul roşu.
Pas 2: Se aşează într-o tigaie şi se lasă la călit (în uleiul de măsline) pentru 5 minute.
Pas 3: Se adaugă muşchiul tăiat cubuleţe şi vinul sec. Se fierb pentru încă 10 minute.
Pas 4: Se adaugă smântâna pentru gătit, sare şi piper alb. Se lasă la foc mic pentru alte 10 minute.
Pas 5: Compoziţia astfel obţinută se foloseşte pentru umplerea pălăriilor ciupercilor.
Pas 6: Acestea se aşează apoi, pe rând într-o tavă pe care s-a aplicat înainte, hârtie de copt.
Pas 7: Peste fiecare ciupercuţa astfel umplută, se aşează câte o felie de roşie. Se dă la cuptor pentru 20 de minute, la 150 grade Celsius.
Pas 8: Se scoate tava din cuptor şi se adaugă feliile de caşcaval, ca în imagine. Pe una din ciupercuţe am adăugat caşcaval ras (amestec de mozzarella şi cheddar).
Pas 9: Se introduce din nou la cuptor pentru maxim 2 minute (până se topeşte caşcavalul).

Atenţie la manevrarea tavii, atât la pasul 8, cât şi la final, deoarece pe hârtia de copt s-a adunat ceva apă de la ciuperci!

Poftă bună!

Back to Top