|
Cuscusul este un preparat din faina de grau dur, sub forma de granule sferice. Originar din nordul Africii, cuscusul a fost adus in Europa si se foloseste des in bucatariile de aici, fiind folosit ca garnitura sau mancare de sine statatoare. Azi am ales sa il pregatesc la micul dejun. |
Timp de preparare: 15 minute |
Porţii: 2 |
Ingrediente: |
- 100 gr cuscus
- 400 ml lapte de soia
- 1 păstaie de vanilie
- fructe de pădure
- 2-3 smochine
- 1 lingură miere
- 1 lingură zahăr brun |
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Păstaia de vanilie se taie fin pe mijloc. Aceasta împreună cu zahărul brun se adaugă în laptele de soia. Se lasă la foc mic. |
|
Pas 2: Când a început să fiarbă, se adaugă cuscusul. |
|
Pas 3: Se fierbe până când cuscusul a absorbit tot laptele. |
|
Pas 4: Se adaugă deasupra miere, merişoare/alte fructe de pădure şi smochine. |
|
Pas 5: O altă variantă de servire a fost să amestec budinca de cuscus cu fructele de pădure, miere şi smochine. |
Se serveşte cald. Poftă bună! |