Cuscus cu miere şi fructe de pădure


Cuscusul este un preparat din faina de grau dur, sub forma de granule sferice. Originar din nordul Africii, cuscusul a fost adus in Europa si se foloseste des in bucatariile de aici, fiind folosit ca garnitura sau mancare de sine statatoare. Azi am ales sa il pregatesc la micul dejun.
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2



Ingrediente:
- 100 gr cuscus
- 400 ml lapte de soia
- 1 păstaie de vanilie
- fructe de pădure
- 2-3 smochine
- 1 lingură miere
- 1 lingură zahăr brun

Mod de preparare:
Pas 1: Păstaia de vanilie se taie fin pe mijloc. Aceasta împreună cu zahărul brun se adaugă în laptele de soia. Se lasă la foc mic. 
Pas 2: Când a început să fiarbă, se adaugă cuscusul.
Pas 3: Se fierbe până când cuscusul a absorbit tot laptele.
Pas 4: Se adaugă deasupra miere, merişoare/alte fructe de pădure şi smochine.
Pas 5: O altă variantă de servire a fost să amestec budinca de cuscus cu fructele de pădure, miere şi smochine.
Se serveşte cald. Poftă bună!
Back to Top