Ciorba de peşte sau ciorba pescărească este un preparat rustic, uşor de realizat, uşor de digerat şi foarte gustoasă, mai ales pentru cei cărora le place peştele. Se poate servi atât caldă cât şi rece. | |
Timp de preparare: 1 h | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 2 bucăţi de peşte - 1 ardei gras roşu - 1 ardei gras galben - 100 gr ţelină rădăcină - 200 ml borş - 1 ceapă - 150 ml roşii în suc propriu - mărar uscat/verde - 2 morcovi - sare - ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie ţelina cubuleţe şi se dă la călit în puţin ulei. | |
Pas 2: Morcovii tăiaţi tot cubuleţe, se adaugă peste ţelină. | |
Pas 3: Se adaugă un pahar cu apă şi apoi ardeiul galben, tăiat mărunt. | |
Pas 4: Se taie şi ardeiul gras roşu mărunt şi se adaugă în oala de ciorbă. Se lasă la fiert, la foc redus. | |
Pas 5: Se adaugă şi ceapa (tăiata mărunt), un pahar de apă şi se condimentează cu sare. | |
Pas 6: Este apoi timpul să se adauge roşiile tăiate mărunt (cu suc de roşii) şi mărarul uscat. Ciorba se mai fierbe pentru 10-15 minute. Se adaugă apoi borşul. | |
Pas 7: La sfârşit se adaugă bucăţile de peşte. In maxim 15 minute, ciorba de peşte e gata. | |
Se serveşte caldă sau rece. | |
Poftă bună! |