Ardei copti cu sos de smantana


Reţeta o cunosc de la mama. Ea obisnuia sa ma rasfete cu piept de pui, ardei grasi sau capia (copti) in sos de smantana. Mi-au ramas in suflet retetele astea si iata ca azi, pregatesc ardei capia cu sos de smantana. Am adaugat si mascarpone pentru ca sosul sa fie si mai fin.

Timp de preparare: 1h 10 minute
Porţii: 4



Ingrediente:
- 6 ardei capia mari
- 100 ml smantana
- 2 linguri de mascarpone
- ulei
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se coc ardeii capia pe o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se intorc din cand in cand pana sunt copti. Apoi se aseaza intr-un vas/oala, se presara sare pe deasupra si se acopera cu un capac. 
Pas 2: Dupa cateva minute se scot din vas. Aceasta e partea cea mai migaloasa. Ardeii se curata de coaja si de seminte.
Pas 3: Se taie fasii si se calesc pentru cateva minute, in putin ulei. Se poate condimenta cu piper.


Pas 4: Se adauga smantana si branza mascarpone si se amesteca usor. Se mai lasa la fiert, la foc mic, circa 10 minute.
Pas 5: Dupa gustul fiecaruia, se mai adauga sare si piper alb. 

Se serveste cald.

Poftă bună!
Back to Top