Reţeta o cunosc de la mama. Ea obisnuia sa ma rasfete cu piept de pui, ardei grasi sau capia (copti) in sos de smantana. Mi-au ramas in suflet retetele astea si iata ca azi, pregatesc ardei capia cu sos de smantana. Am adaugat si mascarpone pentru ca sosul sa fie si mai fin. | |
Timp de preparare: 1h 10 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 6 ardei capia mari - 100 ml smantana - 2 linguri de mascarpone - ulei - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se coc ardeii capia pe o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se intorc din cand in cand pana sunt copti. Apoi se aseaza intr-un vas/oala, se presara sare pe deasupra si se acopera cu un capac. | |
Pas 2: Dupa cateva minute se scot din vas. Aceasta e partea cea mai migaloasa. Ardeii se curata de coaja si de seminte. | |
Pas 3: Se taie fasii si se calesc pentru cateva minute, in putin ulei. Se poate condimenta cu piper. | |
|
Pas 4: Se adauga smantana si branza mascarpone si se amesteca usor. Se mai lasa la fiert, la foc mic, circa 10 minute. |
Pas 5: Dupa gustul fiecaruia, se mai adauga sare si piper alb. | |
Se serveste cald. | |
Poftă bună! |