Timp de preparare: 1h
Porţii: 5
Ingrediente:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1ZHjTlRzyngb64R2XZbHIR3Xi76Jk17klCagHUMupBFlbCcbzQxA_1j7d7rNRihyphenhyphenEIU-btQrcsEj4G3OTyto5d2F3YBBk_IZ4kmZkstgAnPv_7uPycv_0v06EivkI_a3c9izPmLFAYRo/s200/P1030876.JPG)
- 500 gr făină
- 25 gr drojdie
- 170 ml lapte cald
- 2 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 3 linguri de ulei
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXhH6AC8XLCoSLj9Jn9-SwSN3HELMWjnuJ61Fv9D9vFFNAxxARcjBIZrk9o2b0Yq_d753qvfSPCawNk5ypBmHpGKvdI9pO_Kg1ygxIhED9X_GYbaLoGKZdtJ1GKgf4Ipen0tYngHuR4_4/s200/P1030894.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFHOtCKiPckclSKBDf-ArTRaqvWs4MAtoWFMs9ZcBF8iXUrAi4cju3O_B6nq5UrAagVbSvStYwxCuZQ32GlZPj9oI3SY8DLTc4_yH18aXmO8jhs2SOSP0sSw4-g4WcmJ-h1GNwkoGVKxs/s200/P1030880.JPG)
Pas 1: Se amestecă 4 linguri de lapte călduţ cu drojdia şi se aşeaza maiaua în mijlocul făinii. Se acoperă cu făina şi se lasă la crescut (până crapă făina de deasupra).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM-l9EMCp1vsb4RGWIrp8FpQ8LlC3Aftov4Imf30-i1_iOSeyG-p78ZuqhIIXvRBGOKryAm3ZGML3kpu7CaCCk3asJqqQTh7R3q0qW_X4CjP0a2T8gWZnGR-DepxS67ToUGwKVQefx9bs/s200/P1030899.JPG)
Pas 2: Între timp amestecaţi într-un bol, următoarele: 2 ouă, restul de lapte, zahăr, sare şi esenţa de vanilie.
Apoi încorporaţi această nouă maia în făina cu amestecul de la pasul 1.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk2fIxAbcw8ysRiyP_Hj43_xDWhfS1fQXyZr1AVzBLKQRwok70HeXMCA7Pj0r3Jgin8zrEQhahUStRGGem18HMMNjw6T7JPwPeYVz-CglqmkR5ySKaUk63hss6kNwoyZv8hW6NRWQlpEI/s200/P1030905.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid4W5Ynr8c6ktodoATOhcS6N0c6OlfVJVa2yP1hyX_WRdp-PMWvkS3STVcKrvHr-lRLhPSthgQ3ryvYc3AVvwcOMT23BcBgIujot_ZKXTnSI9bmjDch6CTBW5x32ewh5SJddtSmHKAzlY/s200/P1030902.JPG)
Pas 3: Încorporaţi şi uleiul în aluatul tocmai pregatit. Se lasă la dospit pentru 35-40 de minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiFRtArMC_ssVvmGHOBsoEigZxoPwU_KW8G01pNjDs-mqdYh2VRaB4s0QrGY4bl4HkXESbg_ysiK4UR_tnqpjqlR2Nhgddj3EE1ViibkjJ2Dkqn-h_ZqqXczch1qn37rdyDlOsLNX6JcQ/s200/P1030908.JPG)
Pas 4: Pregatiţi masa de lucru, tapetând-o cu făină. Aşezaţi aluatul şi creaţi o foaie, folosind sucitorul.
Apoi utilizaţi o formă rotundă (dată de fiecare dată prin făină, pentru a nu se lipi de coca) pentru a crea gogoşile.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6I9qaiKSE7_v235bxocGGkSDLpY0PGXurN_WtQQt_WmrGNLLpgjaLkPRPiHv1RKIQKBGVn6Bn1WseOmW2dXvWnvgonM2nZ4GHE8NL7v8GPnzLng1qOKh4KsbMXvb11ot8gFlRGAxcG7g/s200/P1030914.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW60fIwyL_dt5P3jfMgMO93dgpNvZQe7pmSv2niXkEgoFf6ER3arpFrKLJIDp8CrWX6Xa9hYWWGZMsl0oRBLcumzldG_17_InSl6BXDoTsUgX0fHv_luc0aq9_auaYKQPpuHndweQWfZ0/s200/P1030911.JPG)
Pas 5: Gogoşile astfel formate se mai lasă la crescut pentru aproximativ 5 minute, pe masa de lucru, apoi se prăjesc într-o cratiţă cu ulei încins.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi24107JIflSKMPFeVrDqp_Y-169nM-BCrmaS8-Jk1dBvhR6FRjz8P41Dt7nI7cXMs_P302oFrP6HKL5KeQLJFGm1M_WenMv00DLxxU01M5Ulrd63ORNSENv7VQFbjRfJEuxCcPpO6EQs/s200/P1030970.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyLyPvVHuxSftWyHTidcPlVCpbpMgZcPGH0HP7P9rfnlkSq7vOd5q9GTl_8wCGwF6FqnCZjojojlFbXZmMS7CFPTYwnxOMrF_siRplZkRPhN8v-_9XKqhkKxgeU2sQwM2heyoSEcIHF5c/s200/P1030934.JPG)
Pas 6: Folosiţi un aparat de ornat şi umpleţi gogoşile cu gem de caise.
Poftă bună