Gogosi cu gem de caise
Timp de preparare: 1h
Porţii: 5
Ingrediente:
- 500 gr făină
- 25 gr drojdie
- 170 ml lapte cald
- 2 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 3 linguri de ulei
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă 4 linguri de lapte călduţ cu drojdia şi se aşeaza maiaua în mijlocul făinii. Se acoperă cu făina şi se lasă la crescut (până crapă făina de deasupra).
Pas 2: Între timp amestecaţi într-un bol, următoarele: 2 ouă, restul de lapte, zahăr, sare şi esenţa de vanilie.
Apoi încorporaţi această nouă maia în făina cu amestecul de la pasul 1.
Pas 3: Încorporaţi şi uleiul în aluatul tocmai pregatit. Se lasă la dospit pentru 35-40 de minute.
Pas 4: Pregatiţi masa de lucru, tapetând-o cu făină. Aşezaţi aluatul şi creaţi o foaie, folosind sucitorul.
Apoi utilizaţi o formă rotundă (dată de fiecare dată prin făină, pentru a nu se lipi de coca) pentru a crea gogoşile.
Pas 5: Gogoşile astfel formate se mai lasă la crescut pentru aproximativ 5 minute, pe masa de lucru, apoi se prăjesc într-o cratiţă cu ulei încins.
Pas 6: Folosiţi un aparat de ornat şi umpleţi gogoşile cu gem de caise.
Poftă bună