Medalioane de pui cu ciuperci




Timp de preparare: 1h

Porţii: 4








Ingrediente:

- 1 piept de pui mare
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 gr ciuperci conservate
- 1 lingură de maioneză
- 1 căţel de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 linguriţe de sos de soia
- 4 linguriţe de oţet balsamic
- 1 lingură de cimbru
- 2 linguri de roşii în bulion
- 2 ouă
- sare, piper alb şi mărar


Mod de preparare:

Pas 1: Pieptul de pui se aşează într-un vas încăpător şi se adaugă  sosul de soia, oţetul balsamic, căţelul de ustoroi, cimbrul şi cele două foi de dafin.  Se lasă la marinat pentru aproximativ 30 de minute.





Pas 2: Se pune la călit în 2 linguriţe de ulei de măsline, ceapa. Se adaugă ciupercuţele şi se condimentează cu sare si piper alb.


Pas 3: Se bat ouăle si se prepară omleta într-o tigaie de teflon (fără a folosi ulei).  Se condimentează cu puţină sare şi piper alb.



Pas 4: Puiul se taie subţire şi se aşează pe o folie de aluminiu. Apoi se întinde sosul de tomate şi maioneza. Se presară mărar şi piper alb.

Pas 5: Se aşează deasupra omleta şi ceapa cu ciupercuţele călite.
Pas 6: Se rulează puiul şi se fixează cu scobitori.  Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 45 de minute (în ultimele 5 minute, se desface folia pentru a se rumeni un pic pe deasupra).

Poftă bună!
Back to Top