Ingrediente:
|
- o conopidă
- 200 ml lapte
- 100 gr brânză telemea
- 3 ouă
- 20 gr unt
- 2 linguri de făină
- 3 linguriţe de smântână
- 20 gr caşcaval ras
- 2 linguriţe de pesmet
- sare
- piper alb |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEDsDfshgbKvICz7OpzqEitsZC6OHhe4zQoPW8ehYsnUDwEJKWO2myiOTYcy3eANxFpJ5K4tz9-gj7cuKeLy_iGMyZf5zGvdEfI-YRdrwYI2ujBpGlFP7vKyYHsOQR8k1tGggfWxkRX_U/s200/P1040348.JPG) |
Mod de preparare: |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc1aQUiEkPtXsCIcR_rg0ZUSh95W5ulrUg4aytPXdXBDLS0HxBO0XhAr69yMXCXTI_Qeqg0NtUV7pzSXEdkcvqPbK72qNeVc6LYRPHnqfk6dpHR0PuO1sXk2zf65SU93whyphenhyphen-rCI4Cf-pU/s200/P1040355.JPG) |
Pas 1: Se spală conopida, se desface în bucheţele care se dau la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 20 minute. Apoi se scurg şi se lasă în oala pentru 2 minute. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrcTnE14ziBcRK24PrDlJKmnKGny2VuJPIb_9-g-5kmvzZ6RTQ_nNmyZNI58VZWWiMir88YqePpcsbC4kEKbNZ9zJBb54xLfgBvrh19-TJFabZiC89hx0PXwoMDGHWlszhoOHucJhXFQE/s200/P1040357.JPG) | Pas 2: Se prepară un sos bechamel: se amestecă făina cu untul... |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLMrWJHXIedAee0IwIuvXiJ6dosQyY11Zn0AJHxd_m5UPJaqUSLm5F9b_rWu0USrQGdvjAWs0B2MwDZZsj4hI6qSVHfb6nyIte2vtt9DVt3OKEHvv99OyogRPFFkCZQWW3C1WE1iYwRsU/s200/P1040359.JPG) | Pas 3: Apoi se adaugă laptele. Se amestecă în continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe de făină. Dacă s-au format deja, folosiţi o sită şi strecuraţi sosul. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh45reCnMLnGbZeEQWtjJT3X5ZzyLASdB9dbLpEu4zvicLXgIaWkzgwAk1eN1ZauwMqx_Mtn3nomcI8EUgeW9mSZBoN6PDyjnsRP9d9fkxy7YIPC34t0Tl0slgZgYDINfhxXWHoYnKOCOI/s200/P1040362.JPG) | Pas 4: Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile de ou, smântâna şi brânza rasă. |
| Pas 5: Apoi se condimentează cu sare şi piper alb. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz-RD4bT6eyw1qg_3fxHNyO4XGo7rBdNsSiLyVlOaQMQXkFVJKqH-Oy4HH_4fkPYDhQBtf_WNbBskC60sqvK7Mr2LZxFkSEi6y-BE5DcbsY1Dz542Qz3Hqnd_0zc6g7VS_EuuwpqUDiho/s200/P1040367.JPG) | Pas 6: Se bat albuşurile spumă (eu am adăugat şi un praf de sare). |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjioiDAKR97-QZGeUxGVDg2rLU1HP2UWjgt3UY1_c7Hx_29DpcHujBLCfBCNmdxngmeYfLp8ewiU3v_2VjPnCswHw6-WkVQ1ZvSX0msapdEX-wP2dxQd-nOBeohZkbfVt4R-Ky6KzqM4sE/s200/P1040368.JPG) | Pas 7: Se încorporează spuma uşor (cu o spatulă) în compoziţia de la pasul 5. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlkiVyUzTBBOvZrXIjpgANxNAsPzEfgYXkbe0VDTv9HBgQHT48iocGJHIF54Im_JixKnCrH-_ioYtqWGfUl_BdVQX7BbIim94DorbkiFDqEGOnpqXhrnmMbCTONOJnRwg4_2_KY0Ukndw/s200/P1040379.JPG) | Pas 8: Se adaugă bucheţelele de conopidă fiartă(al dente) şi compoziţia de toarnă într-un vas yena (uns cu unt şi tapetat cu pesmet). |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj65lmOoqjsZ4MNXUQSHFVLUlAZMNK1tnmJzJOSMCVQs4qEmy8yMMf45LwjoaDEmkCqvR0xsOefw2qN0MCiYeW2QS-fh16Fzlj8vVeq-bHLZSsVP3j8kC0TJWTCy1DijWUPMx6RAFzjGVM/s200/P1040382.JPG) | Pas 9: Se presară şi caşcavalul ras pe deasupra. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqJ6MWBkL3ue2RGN34lzVyC4q5r_hQMculOE9QPcV6FKIhYOmuePkoze2WN_0ap1Gsk0qepylwudhY2pCQuqSNfISVAaILaeWLm_vu5Ew3J4EHoWqB7L3OsxATggnBbvKfJ6X0kPt7mhY/s200/P1040394.JPG) | Pas 10: Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 35 de minute(fără a deschide uşa acestuia cât timp preparatul nu e gata). |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9-lgoMf1Gp7G14GXbujuU_FojciqCcgzz4lyGSsqZkLz0gbRNIePLb1kEyxv0_9DHgUC2JkQ1at1MDle0WxmY_pM9huZ3TkGH-Cu9BtKNXnXcZwED56wU5_8COXhXbg-ddosqBaGj7Qo/s200/P1040407.JPG) |
Poftă bună! |