Salata de ton


Salata de ton poate fi considerată un aperitiv sănătos şi consistent. Salata se pregăteste foarte repede, e delicioasă şi poate fi inclusă şi la o masă festivă.

Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 3




Ingrediente:
- o salată verde
- o conservă de ton
- 1/2 roşie
- 1/4 ardei gras roşu
- 3 ouă de prepeliţă
- 1 lingură iaurt
- 1 lingură maioneză
- 2 linguriţe de zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper

Mod de preparare:

Pas 1: Se spală 4-5 frunze de salată verde. Se rup cu mâna (pentru a nu se oxida) bucăţi potrivit de mari şi se aşează în vasul de salată.
Pas 2: Tăiaţi fâşii ardeiul roşu, apoi şi roşia în bucăţi neregulate.
Pas 3: E rândul tonului mărunţit. Se stropeşte cu zeamă de lămâie.
Pas 4: Apoi se adăugă maioneza, iaurtul, sarea, piperul şi uleiul de măsline.
Pas 5: La sfârşit se adaugă ouăle de prepeliţă (fierte şi tăiate în jumătăţi).

Poftă bună!
Back to Top