|
Mod de preparare: |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikzKVtAXqBKfVMvCDKg-aApJf8-ADFYNI6JuNXJPVN0k3bjWf19wcb7_A7RfOjuHRT5MRcyv-D-jq_WAfSz7NDBvVY5B1YAV_4CG30zfhE_OJO8yGlyQnLO68GE7Hsls3S1XSsYT4BEEE/s200/P1050996.JPG) |
Pas 1: Năutul de pregăteşte de cu seară. Se aşează boabele într-un vas încăpător. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_lC8R_fiIAJEgjts1dclFYwjC-8M_ICtSeGdaFe19j0md_LgSx25XApLkxdwMs16VVj8VJpScJLdazkUT9hFQuCcRu1P3pYSEiIHaiRrr5V0g-mPSi-siUPeguDifs0nvhmajY0w20lI/s200/P1050997.JPG) |
Pas 2: Se adaugă apă (cât să acopere boabele plus 2-3 degete) şi se lasă la umflat peste noapte. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjepYEy2q9uEZdMaMfjCLdqpd_rRdqMOpQBUHH018zIubbr1gBAxHG58lwmsTwll6u8TIiAMFEYecbc9jroYeF48kh8UfWGDdbv3j3csUt2C11o8QEhQ-cQXf8773M9chdosiEZhh7tcGs/s200/P1050998.JPG) |
Pas 3: Dimineata, boabele arată cam aşa. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD-1h8Wlc1_XdMhvo95Bu0TyDei-joNb8XnNBcdWc8rq9yEw9z7Zwx47S7HSJodZWtPEbLv_H4Lulshw4gJtkcZjRr7_DUUZq8EKpcbicuis607Q_DpX6lmIY-jpwY8Zga7eJta7zTvK8/s200/P1050999.JPG) |
Pas 4: Boabele de năut se pun la fiert pentru 2 ore şi jumătate. Se foloseşte spumiera din când în când. Notă: orientalii pun un praf de bicarbonat de sodiu în apă. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigERlRdF3Lq8xHEOGNaq62ozP02IUrD8WKP7CIvjeGEvaUNkkGycv1MPyOtOcK4BX7xGvzazcWYTK93RgOm8jMZJGQMgb88K8odpMhfH0p5ewjycp2FvjPRhyLguDmAkr1cE86khuJufs/s200/P1060044.JPG) |
Pas 5: Se pasează năutul cu blender-ul. Se adaugă apă şi o lingură de ulei. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8WTVbC_08KAsmwoyndNJuP3MB8pCigZSK43P6BDlOMAkMXh4UohT6szLQJfBKw8SIw3FvlyttUC9vMGLc8EgBqQkt_j9fMFxfkYpUauaBzffJLHXNKu5K3F7k5vJ24ew5JRcECc-dnYM/s200/P1060045.JPG) |
Pas 6: Se adăugă usturoiul tăiat mărunt, sare şi zeamă de lămâie. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqWieSS6SKNWQENAg57WgfBOyjG-PmcHA8aF6TsL9JUIqTE8Z0g8TwYoM9wr2tgC74s4imO2I0sG3D47KEmDlyRF_2ySj062Am506RqsoXjxdtVjRcAeOeS2UITS0fe0sgU8OI21x5NC0/s200/P1060046.JPG) |
Pas 7: Apoi se adăugă susanul (sau tahini) şi-i aproape gata. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOQpZwnNusls8dVwn0XN4thrcKzMge0aqzrCGhSUu2Zv_Sz42aF9HJzvjcJqPkx_4nlmepSjL5owSkNOX8nO58DGR9paFCmXT1QhE5qBo2whQiL8MKcycwl59O0UhNj-yShSumu6waE9g/s200/P1060062.JPG) |
Pas 8: Pentru că am avut o cantitate destul de mare de năut, am folosit blender-ul de mai multe ori. Am turnat compoziţia într-un bol şi la sfârşit am mai încorporat 2 linguriţe de ulei în hummus. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEXm4y5i9DobZOmARiGaGHWfckf-KoJYxQI27lIVq4faxK67gkQ4OKlm5hLeVKtyEmS75OXkXAe0rJrHtaqo9A0pCfehtCjakLe3H8leDga3fqMeGoZ7aNGAS8VMwOn_gNOvOC0c4NCZY/s200/P1060050.JPG) |
Se poate servi pe lipie, pâine sau biscuiţi. Eu am ales nişte biscuţi de ovăz şi am decorat cu mici bucăţele de ardei roşu. |
Poftă bună! |