|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Năutul de pregăteşte de cu seară. Se aşează boabele într-un vas încăpător. |
|
Pas 2: Se adaugă apă (cât să acopere boabele plus 2-3 degete) şi se lasă la umflat peste noapte. |
|
Pas 3: Dimineata, boabele arată cam aşa. |
|
Pas 4: Boabele de năut se pun la fiert pentru 2 ore şi jumătate. Se foloseşte spumiera din când în când. Notă: orientalii pun un praf de bicarbonat de sodiu în apă. |
|
Pas 5: Se pasează năutul cu blender-ul. Se adaugă apă şi o lingură de ulei. |
|
Pas 6: Se adăugă usturoiul tăiat mărunt, sare şi zeamă de lămâie. |
|
Pas 7: Apoi se adăugă susanul (sau tahini) şi-i aproape gata. |
|
Pas 8: Pentru că am avut o cantitate destul de mare de năut, am folosit blender-ul de mai multe ori. Am turnat compoziţia într-un bol şi la sfârşit am mai încorporat 2 linguriţe de ulei în hummus. |
|
Se poate servi pe lipie, pâine sau biscuiţi. Eu am ales nişte biscuţi de ovăz şi am decorat cu mici bucăţele de ardei roşu. |
Poftă bună! |